Първото добро положение в мача дойде в 12-ата минута и

...
Първото добро положение в мача дойде в 12-ата минута и
Коментари Харесай

Испания сломи Хърватия на дузпи и грабна Лигата на нациите

Първото положително състояние в мача пристигна в 12-ата минута и бе на сметката на Испания. След като хърватите сгрешиха при изнасянето на топката, Гави я пое и проби през центъра, стигна до границата на наказателното поле и шутира към близкия десен ъгъл, само че настрана от вратата на безпомощно гледащия Доминик Ливакович.

В 31-вата минута дълъг диагонален пас откри Иван Перишич, който съумя да се промуши сред Хесус Навас и Робин Льо Норман, с цел да нанесе нелош удар с глава, с който Унай Симон се оправи.

В 39-ата минута Лука Модрич даде превъзходно центриране на главата на Иван Перишич, който още веднъж бе оставен от испанската защита да стреля, само че още веднъж Симон се оправи.

В 51-ата минута Перишич с лекост надбяга и преодоля Хесус Навас и центрира, Унай Симон увисна и топката стигна до Йосип Юранович, който стреля от воле, само че бе доста неакуратен.

В 65-ата минута Родри опитва шанса си и стреля от отдалеченост, по сходство на победния си гол за Манчестър Сити против Интер във финала на Шампионска лига, само че бе неакуратен.

Четвърт час преди края на постоянното време Доминик Ливакович излезе и прекъсна пас към Ансу Фати, само че не почисти добре топката и я подари на Фабиан Руис, който стреля от сложна позиция и не бе по никакъв начин надалеч от попадение, само че топката кацна върху мрежата на вратата.

В 84-ата минута с стигна до най-хубавото състояние от началото на мача. Микел Мерино проби добре отляво и откри непокрития Ансу Фати на отлична позиция на към 6-7 метра от вратата, крилото стреля, само че Иван Перишич бе застанал чудесно на голлинията и почисти.

В последната минута от постоянното време Марко Асенсио стреля с левия крайник към далечния десен ъгъл, само че не откри очертанията на вратата.

В 108-ата минута Микел Мерино овладя сложна топка и я смъкна за Дани Олмо, който стреля от добра обстановка, само че бе блокиран и се стигна до корнер за Испания, от който не последва нищо.

Две минути по-късно хърватите проведоха добра офанзива, приключила с удар на Никола Влашич в ръцете на Унай Симон, като останаха и подозрения за засада. В 116-ата минута отдалечен удар на Родри бе избит от Йосип Шутало в ъглов удар.

Така се стигна до дузпи, където Хърватия направи два пропуща, до момента в който за испанците единствено Лапорт нацели гредата при първия им " мачбол ", а при втория Дани Карвахал беше невъзмутим, с цел да донесе триумфа.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР