Първосигнално, бързото и ултра-бързото зареждане на батерията на един електромобил

...
Първосигнално, бързото и ултра-бързото зареждане на батерията на един електромобил
Коментари Харесай

Електромобили: Влияе ли бързото зареждане върху параметрите на батерията

Първосигнално, бързото и ултра-бързото зареждане на батерията на един електрически автомобил " носи " в себе си моментална убеденост в сериозното натоварване на акумулаторните модули и още по-бърза деградация на живота им. Дали обаче това е по този начин?

Отговор на този въпрос дават от Recurrent, като разгласяват данни от над 12 500 автомобила Tesla, притежателите на които са споделили информация за желан жанр на зареждане, както и цифрени изражения на деградацията на батерията на своя електрически автомобил.

Проучването на включва притежатели, които зареждат на бързи станции най-малко 90% от времето, против такива които се възползват от комфортната услуга по-малко от 10%, или казано по-просто такива, които зареждат съвсем извънредно на бърза зарядна станция против такива, които съвсем не употребяват такава.

На базата на събраните данни, Recurrent прави умозаключение, че няма статистически значима разлика в деградацията на батерията, а от там и на свободния пробег, при двата противоположни сюжета на зареждане.

" Накратко, постоянните системи за ръководство на топлината, напрежението и батерията, в които са вложили производителите на електрически автомобили, защищават батериите им от щета при рутинна приложимост на система за бързо зарядно ", споделят от Recurrent, а самите графики показват разлика от безусловно няколко % в потенциала на батериите.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР