Първородното (най-голямото) дете. Според Адлер, най-голямото дете има тенденция да

...
Първородното (най-голямото) дете. Според Адлер, най-голямото дете има тенденция да
Коментари Харесай

Внимание, Родители! Как Влияе Реда На Раждане На Характера На Децата?

Първородното (най-голямото) дете. Според Адлер, най-голямото дете има наклонност да бъде закостенял, сносно насочен и благоразположен към водачество. Тъй като те постоянно поемат отговорност за техните по-малки братя и сестри.

Второто (средното) дете. Те постоянно се борят да надминат техните по-големи братя и сестри. Темпът на развиване е по-висок. Средните децата в фамилията постоянно са склонни да бъдат амбициозни и рядко са егоистични. Те са и по-склонни да дефинират голословно високи цели за себе си.

Последното (най-малкото) дете. Като предписание, най-малкото дете получава доста грижи и внимание от страна на родителите и даже от по-големите братя и сестри. Ето за какво те могат да се усещат по-малко опитни и самостоятелни. Въпреки това, те нормално са мощно стимулирани да надминат своите по-големи братя и сестри. Много постоянно те реализират огромен триумф и печелят самопризнание в определената от тях област. Те стават най-бързите състезатели, най-хубавите музиканти, или най-талантливите художници. Най-малките деца в фамилията са склонни да бъдат доста общителни, въпреки че са склонни да бъдат по-безотговорни и несериозни, в сравнение с по-големите деца.

Единственото дете. Без никакви братя и сестри, с които да се конкурира, единственото дете постоянно се конкурира с неговия или нейния татко. Те също чакат галене и отбрана от всички останали. Зависимост и егоцентризъм са водещите качества на този жанр на живот. Единственото дете постоянно е мъчно да взаимодейства с връстниците си. Много деца, които нямат братя и сестри стават перфекционисти и са склонни да реализират задачите си непременно.

Как това въздейства на IQ-то ви?!

Теорията споделя, че реда, в който вие и вашите братя и сестри сте родени оказва въздействие върху вашата персона и IQ равнище. Въпреки това, тя също по този начин е основала много разделения измежду откривателите. Някои отхвърлят теорията напълно, а други са уверени, че играе решаваща роля. Изследователи от университета в Лайпциг и Йоханес Гутенберг университет Майнц изследвали повече от 20,000 възрастни от Съединени американски щати, Англия и Германия. В това изследване, те съпоставят братя и сестри в границите на фамилията и по реда на тяхното раждане.
Те открили, че по-големите деца нормално демонстрират по-висока продуктивност на тестванията за просветеност. Въпреки това, учените не са намерели никакви резултати върху прочувствена непоклатимост и въображение.Друго изследване потвърждава, че поредността на раждането въздейства на личността. Изследователи проучват личностни черти на 377,000 гимназисти в Съединени американски щати. Това, което разкрили е, че първородните нормално са склонни да бъдат по-честни и преобладаващи. Въпреки това, те са по-малко устойчиви на стрес. Средните деца са склонни да бъдат по-съвестни и усърдни. Най-малкото дете в фамилията е по-вероятно да бъде открит и разговорлив, написа vpanda. Децата, които нямат братя и сестри, постоянно са нервни, само че те също са много обществени. Но би трябвало да признаем, че резултатите от тези изследвания имат редица грешки. Изследването не вземат поради такива значими обществени фактори като етнос, обучение, хуманно отношение към родителите и взаимоотношения в фамилията. Ние не би трябвало да забравяме, че връзката родител-дете, връзките и възпитанието, които децата получават в домовете си, са доста по-важни фактори при образуването на живота ни и оформянето ни като персони.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР