Първородният син на Симеон Сакскобургготски и царица Маргарита ще бъде

...
Първородният син на Симеон Сакскобургготски и царица Маргарита ще бъде
Коментари Харесай

Пренесоха на българска земя тленните останки на княз Кардам, ще почива във Врана

Първородният наследник на Симеон Сакскобургготски и кралица Маргарита ще бъде положен в царската фамилна гробница в криптата на Православния параклис " Св. Св. Цар Борис и Йоан Рилски Чудотворец " в Царския Дворец Врана.

В Дворцовия параклис през днешния ден бе отслужена Заупокойна св. литургия от Негово Преосвещенство Св. Белоградчишкия свещеник господин Поликарп, първи викарий на вдовстващия Софийски епархийски трон.

На опелото участваха Симеон Сакскобургготски, брачната половинка му Маргарита, синовете на починалия Кардам - Борис и Белтран, принцеса Мириам, братята му Кирил Преславски и Константин-Асен, сестра му Калина и фамилията й, както и техни близки.

Княз Кардам е роден на 2 декември 1962 година в Мадрид и според Търновската конституция, като правоприемник на българския царски трон получава купата Княз Търновски и Херцог Саксонски. Кардам е кръстен по православен ритуал, с благословението на патриарх Кирил, от Левкийския свещеник Партений. Наред с името Кардам получава и името Йоан в чест на Всебългарския настойник Св. Йоан Рилски.

Снимка: Facebook, Двореца Врана, Ивайло Шалафов

Завършва Френския колеж в испанската столица, след което отпътува да следва висшето си обучение в Университета " Кларк " в Съединените щати. Дипломира се със специалности философия и интернационална стопанска система. Впоследствие специализира селскостопанска стопанска система, агроиндустрия и мелиорации в The Pennsylvania State University. Известно време работи в Кордова - Аржентина, след което се завръща в Испания и постъпва в телекомуникационния бизнес.

На 11 юли 1996 година се венчава за Мириам де Унгрия и Лопес. От брака си имат двама сина - Борис и Белтран, и двамата кръстени в Православието.

През август 2008 година Княз Кардам и Княгиня Мириам претърпяват тежка автомобилна злополука, от която синът на Сакскобургготски не съумя да се възвърне.

Снимка: Facebook, Двореца Врана, Ивайло Шалафов

На 7 април 2015 година, след седем години в кома, Кардам умря. Опелото му е осъществено от митрополита на Вселенската патриаршия за Испания, а тленните му остатъци са положени във фамилната гробница на брачната половинка му. 

" От през днешния ден Кардам, Княз Търновски почива на свещената българска земя, в историческия дом на Царското семейство ", написа Шалафов.

Снимка: Facebook, Двореца Врана, Ивайло Шалафов
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР