Първоначалното изваждане на Сергей Станишев от евролистата беше сигнал, че

...
Първоначалното изваждане на Сергей Станишев от евролистата беше сигнал, че
Коментари Харесай

Иван Кръстев: БСП сигнализират, че се разграничават от европейските социалисти

Първоначалното изваждане на Сергей Станишев от евролистата беше сигнал, че Българска социалистическа партия се разграничават от европейските социалисти.

Това сподели в утринния блок на БТВ политологът Иван Кръстев, който разяснява листата на Българска социалистическа партия за евроизборите. Лидерът на ПЕС въпреки всичко ще бъде в листата – на пето място. Това реши Националният съвет на партията през вчерашния ден след инфарктен пленум и скрито гласоподаване. "Чуха се гласове, че Българска социалистическа партия желае да излезе от парламентарната група на социалистите в европарламента. Тази тактика за редене на листата залагаше, че българското общество е разочаровано от Европейския съюз и че Българска социалистическа партия би могла да завоюва тези гласове. Г-н Енчев, който е прочут критик на Европейски Съюз, е в листата”, разяснява политологът.

Той добави, че вероятно излизане на Българска социалистическа партия от евросемейството на социалистите ще докара до изолираност за цялата страна. Във връзка с „ Апартамент гейт” и въздействието му върху евроизборите през май, Иван Кръстев направи отпратка към сходен скандал във Англия през 2009 година "Той беше обвързван с това, по какъв начин депутатите са употребявали парите, които им се дават за акция. Част от тях бяха употребявали сумите, с цел да създадат ремонт в къщите си, други за нов тв приемник. Резултатът – толкоз мощно съмнение към политическата класа, че това беше един от моментите, в които Англия потегли към брекзит ", съобщи Кръстев.

Политологът съобщи, че хората са били в допълнение подразнени от обстоятелството, че забърканите в абсурда са обяснявали, че няма проблем. "Цялата тази надменност на политиците докара до това, че даже някой от тях да е прав в причините, които излага – никой не желае да го чуе. Основното на „ Апартамент гейт” е, че поради бързата реакция на премиера Борисов, още не е ясно какво хората ще чуят. Апартаментът, колата са забележими неща, които всеки човек може да си показа и те доста повече нервират хората, в сравнение с нереалната търговия с влияние”, добави политологът.

Иван Кръстев съобщи, че съгласно социологическите изследвания, се чака оспорвана битка сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия на изборите за Европейски парламент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР