Първоначално се очакваше през 2023 г. Audi да спре производството

...
Първоначално се очакваше през 2023 г. Audi да спре производството
Коментари Харесай

Audi увеличава производството на R8, когато то трябваше да спре

Първоначално се очакваше през 2023 година Audi да спре производството на R8. Графикът обаче не се разви както се очакваше. Макар че първичното желание беше да се приключи производството на суперавтомобила V10 преди края на годината, мощният автомобил с атмосферно пълнене продължава да се създава.

Audi удостовери пред немското издание Automobilwoche, че производството на R8 продължава в завода в Бьолингер Хьофе, където той споделя поточна линия с RS E-Tron GT. Въпреки представянето на R8 V10 GT RWD като последна версия на модела през октомври 2022 година, заможните клиенти наподобява не са подготвени да се разделят с известния модел. Всъщност продажбите на R8 в Съединени американски щати са се удвоили през предходната година, като през 2023 година са продадени 631 автомобила спрямо 314 през миналата година. Въпреки, че Audi към момента не разкрива данни за световните продажби за 2023 година, тази информация се чака да бъде разкрита по време на срещата с вложителите на 19 март, на която ще се разискват финансовите резултати за 2023 година

Преработеният проект в този момент има за цел да завърши производството на R8 до края на март 2024 година, което е закъснение с към три месеца спрямо първичния график. С прекратяването на производството на 5,2-литровия V10 мотор от Volkswagen Group, пряк сурогат на R8 не се обрисува на хоризонта. Това решение визира и наследника на Lamborghini Huracan, който към този момент няма да разполага с десетцилиндровия силов елемент. Вместо това Lamborghini възнамерява да схване plug-in хибридна задвижваща система, съсредоточена към по-малък мотор с вътрешно горене.

Въпреки че Audi Sport се сбогува с обичайния V10, те не се отхвърлят от концепцията за флагмански модел. Официални лица намекнаха за опцията за електрически R8 в бъдеще, който евентуално ще употребява идната платформа SSP на Volkswagen Group. Тази адаптивна платформа е подобаваща за „ емблематични коли – спортни коли и така нататък “. Възникват спекулации дали тази тактика може да проправи пътя и за възобновление на модела TT в електрическа форма.

Струва си да се спомене, че Audi към този момент навлезе в областта на електрическите суперавтомобили с R8 E-Tron. Начинанието обаче се оказа несполучливо в комерсиално отношение, защото бяха продадени по-малко от 100 бройки. Представен на автомобилното ревю в Женева през 2015 година, R8 E-Tron имаше зашеметяващата цена от 1 млн. евро и се оферираше за къс интервал в Европа.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР