Първоначално определената от прокуратурата сума е 1 млн. лв. Бобоков

...
Първоначално определената от прокуратурата сума е 1 млн. лв. Бобоков
Коментари Харесай

Пламен Бобоков: Къде са ми 200-ата хиляди от гаранцията, защо не ми ги връщат?

Първоначално избраната от прокуратурата сума е 1 млн. лева Бобоков апелира и съдът я понижава с 200 хиляди лева Междувременно обаче парите са импортирани в цялостен размер, с цел да не лежи в ареста. След правосъдното решение разликата от 200 хиляди лева към момента не му е възобновена.

„ И по този начин от този момент – един месец! Питам прокуратурата – не би трябвало ли като пазач на законността да извършва решенията на българския съд и да ми върне 200 000 лева “, съобщи Бобоков пред ClubZ.

Гаранцията е по делото за незаконна група, по което обвинени са и двамата братя. Прокуратурата твърди, че те са организирали скица за депонираните на рискови боклуци от завода им „ Монбат “ на разнообразни места в страната. Според проверяващите в нея е бил забъркан някогашният зам.-министър на околната среда Красимир Живков, както и още няколко души.

Освен по него Пламен Бобоков е обвинен и по още две следствия. Едното е за нелегално държане на археологически полезности – върхове на копия и стрели. По това дело той бе оневинен на първа инстанция. Второто е за приемане на секретна информация от сводката на разузнаването.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР