Първоначално криптовалутата ще бъде достъпна за потребители от няколко страни,

...
Първоначално криптовалутата ще бъде достъпна за потребители от няколко страни,
Коментари Харесай

Facebook планира собствена валута, заобикаля банките

Първоначално криптовалутата ще бъде налична за консуматори от няколко страни, които ще правят сигурни заплащания с нея, без да употребяват банкови сметки

Фейсбук ще обвърже криптовалутата си с действителни пари, с цел да избегне внезапните съмнения в курса (източник: CCO Pulic Domain)

Фейсбук има намерение да пусне лична криптовалута и платежна система през първото тримесечие на идната година, съобщи Би Би Си. Очаква се компанията да разкрие детайлности за плана това лято, преди да стартира проби на криптовалутата, известна все още като GlobalCoin.

Предполага се, че в началото криптовалутата ще бъде налична за консуматори от няколко страни, които ще могат да правят сигурни заплащания с нея, без да употребяват банкови сметки. Преди старта на GlobalCoin обаче Фейсбук би трябвало да реши редица механически и правни въпроси.

По-рано тази година създателят и водач на Фейсбук Марк Зукърбърг се срещна с шефа на Банката на Англия Марк Карни, с цел да обсъдят вероятностите и рисковете, свързани с проектите на обществената мрежа за основаване на лична криптовалута.

Фейсбук има също по този начин необикновен интерес към пазара в Индия – компанията чака, че доста индийци, живеещи отвън страната, ще употребяват GlobalCoin, с цел да трансферират средства на роднините си благодарение на месинджъра WhatsApp (който принадлежи на Facebook). Но спънка за Фейсбук може да бъде отрицателното отношение на индийските управляващи към криптовалутите като цяло.
още по тематиката
И най-после, Фейсбук договаря за своя план с Министерството на финансите на Съединени американски щати и компании за парични преводи, в това число Western Union, напомнят пазарните наблюдаващи.

Слухове, че Фейсбук желае да сътвори своя лична криптовалута, се появиха преди към година, а през декември 2018 година стана ясно, компанията към този момент създава криптовалута от вида „ стейбълкойн ” – цифрови валути, които са обвързани с действителните, с цел да избегнат внезапните съмнения в курса. Впоследствие се появиха информации, че Фейсбук ще обвърже своята криптовалута с щатския $.

Фейсбук обаче ще би трябвало да постави доста старания, с цел да може GlobalCoin да завоюва доверието потребителите, като се имат поради многото кавги в последно време, които утежниха репутацията на обществената мрежа, разяснява The Verge.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР