Първоначално изглежда, че на стола седи обикновено момиче седи .

...
Първоначално изглежда, че на стола седи обикновено момиче седи .
Коментари Харесай

Как е живяла четирикраката Жозефина и защо била бетонирана след смъртта си

Първоначално наподобява, че на стола седи нормално момиче седи. Но след това тя си подвига полата, а под полата – още два крайници! Те са по-къси от главния чифт крайници и са обути в сладки чорапи. Момичето може да се движи малко с втория чифт крайници, само че те са прекомерно слаби и не може да се опре на тях.

Необичайното дете се споделя Жозефин Миртъл Корбин. Тя е родена през 1868 година в окръг Линкълн, Тенеси и незабавно се трансформира в сензация. Лекарите се сблъскали с рядка патология – бебето имаше двоен таз.

Горната част на тялото била изцяло естествена, а раздвоението започвало под кръста. Вторият чифт крайници и вторият сексуален орган принадлежат на сестра близначка, която не съумяла да се развие изцяло.

Необичайно дете в всекидневно семейство

Иначе фамилията на Корбин било изцяло нормално. Майката и бащата се срещнали в окръг Каунти, преди да се реалокират в Тенеси.

Предишните им деца били естествени. само че раждането на Жозефин Миртъл Корбин обаче била същинска сензация. Учените се изсипали в дома на нейните родители, 25-годишният Уилям Корбин и 34-годишната Нанси Корбин. Това не е изненадващо, тъй като никой в ​​Съединените щати даже не бил чувал за сходна особеност.

Лекарите в никакъв случай не били виждали нещо такова. Имало доста хора, които желали да видят странното бебе. И защото фамилията било в затруднено състояние, Корбин -старши почнал да приема дребна такса от посетителите, когато бебето било единствено на 5 седмици.

През 1870 година, когато момичето навършило 2 години, семейство Корбин с е връщат в окръг Каунти с цел да бъдат по -близо до родственици. По това време окръжният окръг беше недоразвит селски регион, където всички се познавали. Така че от детството Миртъл трябвало да свикне с стеснен кръг от хора, непрекъснато взиращи се във физическата й особеност.

Блестящата кариера на особената жена

Баща бързо схванал, че от вродения кусур на дъщерята можете да завоюва положителни пари. Оот дребна той разкарвал момичето из цялата страна, представяйки я на всевъзможен тип панаири.

Когато Миртъл била на 13 години, Корбин подписал контракт с цирка на Барнум. На необикновеното момиче била препоръчана страхотна заплата за тези времена – 250 $ на седмица! По днешните стандарти заплатата на Миртъл би била 6000 $ на седмица – прилична сума за жена през 19 век, тъй като не всеки мъж може да се похвали с толкоз стабилен приход.

Четириногото момиче направило възторг. Тя била толкоз известна, че незабавно почнали да я имитират.

Жените прикрепяли чифт изкуствени крайници към коланите си, представяйки ги за същински. Някои отишли ​​дори по-далеч. Например друга жена безшумно сядала зад актрисата и поставяла краката си сред краката на първата. Това създавало цялостна заблуда за четири крайници. Но никой не можел да засенчи известността на същинската Миртъл Корбин.

Бостънският вестник в броя си от 22 ноември 1885 година загатва Миртъл в листата на най-известните циркови реализатори. На момичето са препоръчани баснословни суми за присъединяване в шоуто.

През 1886 година нейните седмични доходи към този момент са били 450 $, над 12 000 $ в днешни пари. Миртъл пътува из цялата страна и заради това се отличава с необятен светоглед. Посетителите на нейното шоу неведнъж са отбелязвали образованието на момичето, което можело да поддържа диалог по съвсем всяка тематика.

Семеен живот

През 1885 година по-малката сестра на Миртъл, Уили Ан, се омъжва за Хирам Бикнел. Така 19-годишната Миртъл се среща с брат му доктор Джеймс Клинтън Бикнел. Не е известно сигурно дали Джеймс Бикнел е бил практикуващ доктор, доказано е единствено, че е учил медицина.

Миртъл и Джеймс се оженили 2 месеца по-късно. По молба на брачна половинка си момичето спряло да взе участие в шоута и се посветило на фамилията. През 1891 година се ражда първата им щерка Нанси Естела, а няколко години по-късно се ражда синът им Клинтън. Семейството живее в Боно, Тексас, а преброяването от 1910 година демонстрира Джеймс Бикнел като фермер.

В началото на ХХ век фамилията се реалокира в Клебърн, където се появяват останалите деца. Според разнообразни източници двойката Бикнел има общо 8 деца, от които единствено четири оцеляват. Всичките й деца са израснали здрави, нито едно не е наследило странната дисторция.

Неочакваната смърт 

Не е известно тъкмо какво е предиздвикало Миртъл Бикнел да се върне в цирка – може би икономическото състояние на фамилията се е влошило. Въпреки това през 1909 година тя може да бъде забелязана още веднъж в цирка на братя Ринглинг в Кони Айлънд. Жената към този момент била на 41 години, само че все пак получавала добър хонорар.

„ Мъртъл Корбин без подозрение е най-голямата тайнственост на човечеството. Тази жена прави всичко, което вършат елементарните дами. Освен това тя е омъжена и има четири красиви, здрави деца … ”- това било казано за Миртъл в публикация в Ottawa Daily от 1 август 1913 година

Въпреки вроденото увреждане, никой не я третирал като неработоспособен. Тя водела пълностоен живот и била задоволително интелигентна, с цел да устоя фамилията си с парите, които печелела. Умът и положителният темперамент на дамата компенсирали външния й минус.

През 1928 година Миртъл Корбин се заразява с кожна зараза. Днес такова заболяване елементарно се лекува с антибиотици, само че по това време на дамата не можело да се помогне. Болестта прогресира бързо и Миртъл умряла няколко дни по-късно, единствено седмица преди 60-ия си рожден ден.

Всякакви колекционери, лекари и анатоми незабавно бомбардираха господин Бикнел с предложения да купят Миртъл. Предлагали му големи суми, само че вдовецът не се съгласил на никакви пари. Нещо повече, гробът на Миртъл бил бетониран, с цел да се подсигурява, че никой не може да я отвлече.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР