Първоначалните оценки сочат загуби от 3 млрд. лв. за бюджета

...
Първоначалните оценки сочат загуби от 3 млрд. лв. за бюджета
Коментари Харесай

Борисовият вече бюджетен дефицит се оказа прогнозен за годината

Първоначалните оценки сочат загуби от 3 милиарда лева за бюджета до края на годината поради икономическата рецесия, подбудена от ограниченията против разпространяването на ковид, разяснява финансовият министър Владислав Горанов пред бТВ в четвъртък. Той добави, че се чакат и спомагателни разноски и евентуално сумата ще набъбне, на както финансовата, по този начин и фискалната система имат своите запаси и е рано да се приказва за актуализация на бюджета.

Само ден по-рано по време на среща с президента министър председателят Бойко Борисов съобщи, че от остатък в края на февруари бюджетът към този момент е на недостиг от 3.5 милиарда лева

Сега излиза наяве, че това не е тъкмо по този начин и министър-председателят е объркал прогнозния недостиг с действителното положение на бюджета.

В края на февруари хазната приключи със събрани с 1.5 милиарда лева повече по отношение на прогнозното. Какво е настоящото положение на разноските и приходите не се оповестява публично, само че по данни на Mediapool събираемостта на вземанията върви обикновено, по проект.

" Имаме задоволително запаси в бюджета ", съобщи Горанов. По думите му все още " няколко десетки милиона са вложени в защитни средства и в по-голямата ангажираност на службите на полицията и РЗИ ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР