Първоначалната информация беше, че Палевски е заминал за България след

...
Първоначалната информация беше, че Палевски е заминал за България след
Коментари Харесай

Арестуваха в Турция убиеца на 14-годишната Ваня от Скопие и 74-годишния Панче от Велес

Първоначалната информация беше, че Палевски е отпътувал за България след убийството.

Вчера Министерство на вътрешните работи в Северна Македония издаде интернационална заповед за Палевски, който след убийството на момичето е отпътувал с автомобил за Белград, а ден по-късно, с различен автомобил е минал директно през територията на България и е влезнал в Турция.

Шофьорът, който е превозил Палевски през България, е задържан, оповестиха по-рано от прокуратурата, а министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски благодари на сътрудниците си от Сърбия, България, Турция и Хърватия за оказаното подпомагане.

Палевски е задържан в турския град Балъкесир, а процедурата по му е почнала, заяви Спасовски. По думите му делото против петимата обвинени за двете убийства е с размер 100 страници е импортирано в прокуратурата.

По него упрекнати са петима души, от които един за образуване и осъществяване на похищение и ликвидиране, трима за съучастничество в похищение и ликвидиране и един за оказване на помощ при похищение.

Полицията е разкрила два револвера, за които експертиза би трябвало да се удостовери дали са оръжията с които са осъществени убийствата, разгласи Спасовски.

Ученичката от Скопие беше оповестена за изчезнала на 27 ноември към 8:30 ч. сутринта на потегляне за учебно заведение и в продължение на седмица нямаше информация за нея. В понеделник от македонското МВР оповестиха, че тялото на момичето е открито простреляно наоколо до Скопие.

Македонските криминалисти са разкрили и опожарен лек автомобил " Ситроен ", с който е била отвлечена Ваня.

Край Велес пък беше открит мъртъв и 74-годишен мъж, разгласен за липсващ на 24 ноември.

От извършените оперативно-следствени дейности е открито, че 14-годишното момиче и 74-годишният мъж са били отвлечени за откуп, предават медиите в РСМ. Ученичката е била похитена още когато е излизала от блока, където живее със фамилията, с цел да отиде на учебно заведение, и е била убита в същия ден към час и половина след отвличането.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР