Първо винаги перете дрехите разделно. Ако няма как да съберете

...
Първо винаги перете дрехите разделно. Ако няма как да съберете
Коментари Харесай

Как да перем белите дрехи така, че да са винаги като нови?

Първо постоянно перете облеклата разделно. Ако няма по какъв начин да съберете една цяла пералня единствено в бяло, можете да употребявате цветоулавящи кърпички, а преди да пуснете белите облекла за пране в пералнята, натрийте неприятните петна със сапун за петна и оставете да престоят по този начин 10-20 минути.
Предпазете тъканите от избеляване при пране с тези трикове
Ниското качество на материите и боите на облеклата от евтини конфекции, съчетани с некачествени препарати за пране и несъответствуващи стратегии...

Не използвайте белина за избелване на облеклата, тъй като тя вероятно ще отстрани някои упорити петна, само че и ще остави грозни жълти или кафеникави петна.

Вместо белина, използвайте лимонен сок, разбъркан с вода, в която примес потопете облеклата и оставете да престоят по този начин една нощ, след което изперете в пералнята.

Не използвайте прекомерно огромно количество перилен препарат, изключително течен, тъй като в случай че не се изплакне добре, той остава по облеклата и в действителност води до тяхното замърсяване и смяна на цвета.

Вместо прахуляк за пране даже може да употребявате елементарен оцет и сода за самун. Дрехите ви ще станат освен чисти, само че и доста меки.
8 неща, които в никакъв случай не би трябвало да слагате в пералнята
Въпреки обстоятелството, че пералнята е предопределена да пeре, някои облекла и тъкани тях в никакъв случай не би трябвало да се поставят в нея. Ето кои са те. 1. Д...

Безотказан способ, който ще поддържа белите ви облекла постоянно искрящо бели е аспиринът - в случай че разтворите 4-5 хапчета в 2 литра вода и накиснете белите облекла вътре, а след това оставите да престоят по този начин една нощ, а след което изперете в пералня, ще останете шокирани от резултата. 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР