Първо трябва да се търсят контактните лица, тези които са

...
Първо трябва да се търсят контактните лица, тези които са
Коментари Харесай

Ще се превърне ли Хасково в огнище на коронавируса?

" Първо би трябвало да се търсят контактните лица, тези които са били в директен контакт с него, а по-късно и тези, които са били на втора линия, т.е. контактните лица на контактните ". Това са първите задания на РЗИ - Хасково откакто преди дни Григор Димитров беше в града преди благотворителния тенистурнир в Загреб. Съветите даде шефът на Александровска болница проф. Костадин Ангелов.
В момента в града заседава Кризисният щаб, който ще реши дали ще бъдат изследвани всички открити контактни лица или единствено тези със признаци. При всички положения, всички те би трябвало да бъдат в карантина, акцентира по-рано регионалният шеф на Хасково.
Тестват тенисистите от Загреб, рекомендация за карантина към виделите Григор в Хасково*
" Всички проби ще бъдат за сметка на страната. Григор също ще уточни с кого е бил в контакт, чакаме и хората сами да се свържат с РЗИ ", сподели той и акцентира, че в тази обстановка не би трябвало да се скрива информация за контакт, тъй като това крие евентуален риск.
" Най-важното нещо е тези хора да бъдат изолирани, с цел да се лимитират контактите им. Прави се проучване на всички контактни от първи ред ", сподели още той.
Според него неналичието на дисциплинираност и на отдалеченост е в основата на увеличението на случаите на ковид у нас. Събирания на доста хора в едно пространство не би трябвало да се случват, акцентира професорът.
Почина фелдшерът от Шуменско, инфектираните му контактни са общо 46
Според него не се чака налагане на нови всеобщи рестриктивни ограничения. Експертът съобщи, че не чака огромни катаклизми. 
" В началото, когато вирусът бе импортиран в страната бе извънредно нападателен, само че в този момент не е по този начин. Според него хубавото сега е, че множеството хора с позитивни проби нямат затруднения. ", сподели той.
" Информацията за вируса е доста спорна в международен мащаб. Очаквахме с проявлението на температурите той да стартира да се държи като другите коронавирси и да стартира да изчезва. Виждаме, че понижава броят на пациентите, които постъпват в лечебни заведения. Това до известна степен ни успокоява ", сподели още той.
Но с цел да се реши цялостната картина, " не е значим единствено броят на болните, само че и тяхната клинична картина ".
Проф. Ангелов съобщи, че не би трябвало да се ползва самолечение и хората, които са със признаци би трябвало да търсят лекарска помощ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР