Първо трябва да се погрижим за нуждите на Америка -

...
Първо трябва да се погрижим за нуждите на Америка -
Коментари Харесай

Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън: Украйна не е приоритет за САЩ в момента

Първо би трябвало да се погрижим за потребностите на Америка - Украйна ще е по-късно.

 

Това съобщи един от най-важните политици в Републиканската партия в Съединени американски щати на фона на продължаващия сериозен дефицит на муниции в украинската войска.

 

Председателят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Майк Джонсън сподели след среща с други водачи на Конгреса и президента Джо Байдън в Белия дом, че продължава да дава приоритет на граничната сигурност на Съединени американски щати, съобщи " Украинска истина ".

 

Днешните диалози сред Джонсън и президента Джо Байдън в Белия дом завършиха без съглашение. Майк Джонсън сподели, че законодателите " интензивно търсят " разновидности за многомилиарден пакет от разноски, включващ помощ за Украйна, само че добави: " Първият приоритет на страната е нашата граница " с Мексико

 

„ Когато пристигнах тук през днешния ден, задачата ми беше да изразя това, което имам вяра, че е явна истина: първо би трябвало да се погрижим за потребностите на Америка и на първо място за нашата отворена граница “, сподели той.


В края на изказването Джонсън напомни и разглеждането на законопроекта за в допълнение финансиране, който съдържа помощ за Украйна. " Ясно заявих на президента и на останалите присъстващи, че Камарата (на представителите) интензивно изследва всички вероятни разновидности. И ние ще се заемем с този въпрос навреме. Но още веднъж, първият приоритет за нашата страна е границата и нейната сигурност “, сподели той.

 

Твърдолинейните републиканци не поддържаха настояването на Байдън за 60 милиарда $ незабавна помощ за Украйна. Те са съгласни да я гласоподават, само че единствено след решаването на граничния проблем в Съединени американски щати.

 

Междувременно стана ясно, че Съединени американски щати няма да изпратят бойци да се борят в Украйна, разгласи Белият дом. " Президентът (Джо) Байдън беше явен, че Съединените щати няма да изпратят войски да се бият в Украйна ", сподели говорителката на Съвета за национална сигурност към американското президентство Адриен Уотсън.

 

Тя добави, че Байдън счита, че " пътят на успеха " минава през изпращането от Съединени американски щати на военна помощ за Украйна, а тя сега е блокирана от Конгреса.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР