„Първо, трябва да кажа най-важното: никога не съм подкрепял и

...
„Първо, трябва да кажа най-важното: никога не съм подкрепял и
Коментари Харесай

Главният диригент на Болшой театър подава оставка

„ Първо, би трябвало да кажа най-важното: в никакъв случай не съм подкрепял и постоянно ще бъда срещу всевъзможни спорове под всякаква форма “, написа съветският диригент във Facebook.

Но той подаде оставка, без да съобщи позицията си по спора, а също по този начин напусна поста си като диригент на Orchester National du Capitole de Toulouse във Франция, където беше притиснат да обясни възгледите си.

„ Днес съм заставен да направя избор и да избера едно от музикалното си семейство пред другото. От мен се желае да избера една културна традиция пред другата “, декларира той.

Той твърди, че решението му се основава на това, че е бил „ заставен да се изправи пред невъзможния вид да избира сред своите обичани съветски и обичани френски музиканти ".

Миналата седмица Мюнхенската филхармония освободи неотложно съветския основен диригент Валери Гергиев, откакто той не отговори на апелите да осъди нашествието.

Сохиев добави: „ Помолен съм да избера една културна традиция пред другата. От мен се желае да избера един реализатор пред другия. Помолен съм да избера един артист пред другия.

„ Скоро ще бъда помолен да предпочитам сред Чайковски, Стравински, Шостакович и Бетовен, Брамс, Дебюси ".

Той добави, че не може да „ понесе да бъде очевидец " по какъв начин сътрудниците му актьори са били „ заплашвани, третирани неуважително и са жертви на по този начин наречената „ просвета на анулацията " ".

Генералният шеф на Болшой Владимир Урин сподели пред държавната осведомителна организация ТАСС, че е тъжен от решението.

„ Много скърбя. Напускането му е сериозен проблем за Болшой спектакъл. Не е ясно по какъв начин ще се развие обстановката оттук насетне ", разяснява той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР