Първо трябва да добием максимално много приходи от сивия сектор,

...
Първо трябва да добием максимално много приходи от сивия сектор,
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Цените на горивата у нас сега са най-ниските в Европа

Първо би трябвало да добием оптимално доста доходи от сивия бранш, да създадем спестявания от държавната администрация и чак тогава да желаяме средства от бизнеса под формата на налог „ свръхпечалба ”, в случай че се наложи. Това съобщи министърът на стопанската система Никола Стоянов в особено изявление за първото издание на предаването „ РеВизия ” по NOVA NEWS.

Стоянов акцентира, че не поддържа ограничения, свързани с покачване на налозите и „ обезкървяване на бизнеса ” посредством нарастване на разноските му. И добави, че импортираният от служебното държавно управление бюджет в действителност е с огромен недостиг и в ръцете на депутатите да решат по какъв начин да го преодолеят.

 Министърът разяснява и концепцията за установяване на таван на надценките.

„ Идеята е от 17 продуктови групи да има по един продукт на налична за потребителите цена. Съзнаваме, че това не е пазарна, а спешна мярка. Виждаме, че някои цени на едро падат, само че на дребно – не. От юридическа позиция въвеждането на тази мярка не е проблем ”, изясни министърът на стопанската система. И добави, че една от най-скъпите артикули у нас спрямо останалите страни от Европейския съюз е маслото. В България цената му е с към 40% по-висока.

Стоянов акцентира, че за шести следващ месец у нас се регистриран спад на инфлацията. „ В момента сме на девето място в Европейски Съюз, т.е. – в средата, а бяхме в групата на страните с най-висока инфлация ”, изясни Стоянов.

Той сподели още, че бизнесът продължава да получава обезщетения за скъпия ток по силата на решение на предходния парламент.

„ Тези заплащания изиграха доста добра роля, тъй като разрешиха на компаниите ни да порастват и да превземат нови пазари и разрешиха на българската промишленост да е конкурентоспособна ”, безапелационен е икономическият министър.

Според него цените на горивата у нас сега са най-ниските в Европа.

„ Освен това " Лукойл ” към този момент внесе 179 млн. за налози. Тези пари ние използваме за обезщетенията за бизнеса, за по-евтини карти за градски превоз за пенсионери и възпитаници, за безвъзмезден превоз за деца до 10-годишна възраст. Средствата влизат в обособен фонд, а не в държавния бюджет ”, разясни министърът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР