Първо ще си погреба женичката и после ще си взема

...
Първо ще си погреба женичката и после ще си взема
Коментари Харесай

Трагедия! Съпругът на починалата родилка: Казаха, че сме изтеглили късата клечка ,днес ще си погреба жената, утре ще си взема детето 



„ Първо ще си погреба женичката и след това ще си взема детето. Отговорност ще диря до последно. Искам да съм последният човек, който изтърпява тази тъга ”. Това са думи на Мартин Симеонов - брачен партньор на умрялата 29-годишна родилка от Русе.


Родилка издъхна в Русе


Мъжът уточни, че по време на раждането детето се задушава и се постанова Цезарово сечение. „ То е извадено живо и крепко, проплаква незабавно. Жена ми също е добре. 14 часа по-късно, цяла нощ сме си писали. Имаше ужасно огромни болки, по нейни думи. Гледах да я успокоя, че докторите си знаят работата. Постоянно ми се оплакваше, че доста я боли. В 3:40 ч. сутринта ми написа: „ Ох, тази сестра хърка. Ще изпусна шишето да я събудя ”, добави той.

Според Симеонов никой не е ревизирал какво се случва с родилката. „ Не може да я оставиш и да легнеш да си спиш. Въпросът ми към АГ „ Канев ” е от кой момент децата се носят при родилките в интензивно поделение. На нея два пъти са ѝ го занесли в 3:30 ч. през нощта ”, сподели още мъжът.


Близки и другари на умрялата родилка в Русе се събират на митинг

От болничното заведение пояснили, че повода за гибелта била белодробна емболия. „ Това ми го споделиха, когато бях до натрупа ѝ. Всички се бяха събрали като аптекарски шишета и се бяха наговорили. Тя е умряла в 6:58 ч., а те ми се обадиха в 8 ч. Казаха, че сме изтеглили късата съчка. И че на 1000 родилки умира една. Обясниха ми го напълно обикновено, без никакви терзания ”, добави мъжът на умрялата жена пред Нова.

По думите на Симеонов, в случай че е имало някого при родилката, е могло да се направи нещо. „ Тя става, с цел да повика дамата, че доста я боли и се свлича на земята. Кога са я намерили - не е ясно… когато са се наспали ”, е мнението му.


" Медицински контрол " стартира инспекция по случая с умрялата в Русе родилка

Детето е момченце, живо и крепко и се споделя Белослав. „ Тя доста държеше на това име. Всеки ден пристигам и си го гушкам, тъй като е парченце от нея. Нямам врагове, само че на най-големия си зложелател не поисквам такова нещо ”, сподели Мартин.

Бащата на почернения мъж беше безапелационен, че би трябвало да има съд и затвор за всеки, който не си прави работата. „ Тази, която е правила интервенцията, към този момент е била осъждана един път условно. Би трябвало в този момент да влезе в пандиза и да излежи присъдата си ”, разяснява той.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР