Първо руското Министерство на отбраната съобщи, че дроновете, атакували военната

...
Първо руското Министерство на отбраната съобщи, че дроновете, атакували военната
Коментари Харесай

Съюзът Русия-Турция в Сирия се пропуква

Първо съветското Министерство на защитата заяви, че дроновете, атакували военната база в Хмейни и тази в Тартус са били пуснати от територия в Северна Сирия, намираща се под контрола на Турция.

Официално съветските военни подсетиха на турските си сътрудници нуждата да съблюдават условията на примирието и да не позволяват сходни набези от свои подопечни територии. Днес последва заявление на турския министър на външните работи Мевлют Чавушоглу във връзка настъплението на проправителствените сили на Башар Асад против провинция Идлиб.

"Сирийската държавна атака против крепостта на бунтовниците Идлиб основава риск да заплаши взаимните старания на Турция, Русия и Иран за мир преди идните договаряния ", съобщи турският министър на външните работи, представен от Българска телеграфна агенция.

Министерството на външните работи на Турция повика през последните дни посланиците на Русия и Иран, с цел да се оплаче от нарушаване от страна на сирийските държавни на границите на зоната за деескалация в Идлиб.

"Напомнихме им, че те са страните гаранти на режима в Дамаск ", съобщи Чавушоглу пред немски публицисти в Анталия, Западна Турция. Турция и Русия дружно с Иран са част от процеса от Астана, политическа самодейност, ориентирана към понижаване на насилието в Сирия. Москва и Техеран поддържат сирийското държавно управление, а Турция поддържа бунтовниците.

"Режимът наруши примирието, режимът атакува, режимът умъртви почтени хора ", сподели Чавушоглу. "Ако нещата продължат по този метод, процесът от Астана и възможният иден развой от Сочи ще бъдат подкопани ", предизвести министърът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР