Първо работно заседание на новосформираната Комисия по изготвяне на Областната

...
Първо работно заседание на новосформираната Комисия по изготвяне на Областната
Коментари Харесай

Започва изработването на Областна здравна карта за област Кюстендил

Първо работно съвещание на новосформираната Комисия по правене на Областната здравна карта се организира през днешния ден в Областна администрация – Кюстендил. Комисията бе свикана от председателстващия и регионален шеф инж. Александър Пандурски, а присъединяване взеха представители на РЗИ, РЗОК, РК на БЗС, общини и други.

По време на работната среща бяха разпределени дейностите, координирани дилемите и информацията, която следва да бъде събрана от способените институции в идните седмици. Областната здравна карта ще бъде изпратена за утвърждение към Министерство на здравеопазването.

Областната здравна карта се основава след оценка на потребностите от незабавна, първична и профилирана извънболнична и болнична помощ и сходството на лечебните заведения с условията по закон. При изработването на тази карта Областната комисия прави разбор на съотношението сред авансово калкулации по ред, избран в Методиката, сбор кревати за болнично лекуване и съществуващия брой кревати по типове и равнища на подготвеност на съответните структури в региона. След осъществяване на разбора Областната комисия ползва към направената здравна карта и мнения по отношение на: съответните потребности от лекари, експерти по дентална медицина и експерти по направление „ Здравни грижи “ за обезпечаване на достъп на популацията до здравно обслужване в извънболничната помощ. Прилага се и мнение по отношение на нуждата от преструктуриране на лечебните заведения или за предприемане на други ограничения по усъвършенстване, както и мнение по отношение на нуждата от основаване на условия за даване на съответен тип грижа в региона – палиативни или други, планувани в нормативен акт.

Областните здравни карти по места ще залегнат в Националната здравна карта, посредством която се дефинират и възнамеряват на териториален принцип потребностите на популацията от налична извънболнична и болнична здравна помощ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР