Първо политики, законодателна програма разграфена във времето и след това

...
Първо политики, законодателна програма разграфена във времето и след това
Коментари Харесай

Явор Божанков: Законодателната програма, която внасяме е жизнено важна за страната

Първо политики, законодателна стратегия разграфена във времето и по-късно парламентарно болшинство, което да я поддържа.

Чак по-късно ще приказваме за личен състав на Министерски съвет, който да извършва програмата.“ Това съобщи секретарят на парламентарната група на „БСП за България“ Явор Божанков в ефира на БНР.

По думите му в законодателната стратегия, която ще внесат от левицата е до месец декември и в нея са включени 16 законопроекта по Плана за възобновяване, както и промени в опазването на здравето. „Търсим 121 души, които застават зад тези хрумвания. В тази стратегия влиза и избор на началник на КЕВР. Ако някой бърза да върви на избори или да направи длъжностен кабинет дано да изясни по какъв начин счита със длъжностен кабинет да одобри тази стратегия, да обезпечи тези 13 милиарда средства и да продължи страната да действа, в случай, че това са извънредно значими за България законопроекти“, добави Божанков и акцентира, че социалистите няма да поддържат предлагането на ГЕРБ някогашния ръководител на КЕВР още веднъж да оглави въпросната Комисия по енергийно и водно контролиране.

„Ние декларирахме, че е редно най-голямата парламентарна група да излъчи претендент за министър председател и предлагането на „Продължаваме промяната“ беше Асен Василев. На мястото на Има Такъв Народ щях да се концентрирам върху законодателната програма“, сподели още той.

„Рашков е името към, което ние се обединихме като ръководещо болшинство. Реформата в КПКОНПИ е една от нужните по Плана за възобновяване и развиване, а промени в новото антикорупционно законодателство ще бъдат направени сред първо и второ четене. Разделителната линия е има ли в България антикорупционно болшинство. И не е инцидентна реакцията на ГЕРБ и Движение за права и свободи, които реагираха под паника на името на Бойко Рашков. Едно от достолепията на новия антикорупционен закон е, че шефа на КПКОНПИ ще има право да жали отводите на прокуратурата и да поддържа обвиняването в съда като частен обвинител. Това е действителен инструмент за битка с корупцията“, безапелационен бе националният представител от социалистическата партия във връзка с измененията в антикорупционния орган и страховете на опозицията.

„Когато партиите влизат в една доста комплицирана коалиция с третия мандат, би трябвало да имат доста ясна стратегия какво ще вършат оттук насетне, тъй като в първия мандат несъмнено липсваше връзка и ясна стратегия, липсваха съответни дати. И сега опитваме да решим тъкмо тази грешка“, заключи секретарят на парламентарната група на „БСП за България“ за позволените неточности и комплицираната обстановка, в която се намира страната ни.

В умозаключение Явор Божанков разясни, че е несъмнено, че нови избори няма да решат нищо. „Ако пък някой е подготвен в подобен миг да хвърли страната в нови избори – дано поеме отговорност затова“, изясни той и акцентира, че социалистите ще върнат празен мандата на президента Радев, в случай че не съберат нужната поддръжка.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР