Първо пенсионно дружество дигитализира услугите си у нас От днес

...
Първо пенсионно дружество дигитализира услугите си у нас От днес
Коментари Харесай

Онлайн и без нотариус Над 3 5 млн българи могат сами да сменят пенсионния си фонд

Първо пенсионно сдружение цифровизира услугите си у нас

От през днешния ден над 3.5 млн. обезпечени лица в България имат опцията сами и напълно онлайн да сменят пенсионния си фонд. Пилотната услуга се дава от " ПОД-Бъдеще " АД и с помощта на започващата високотехнологична българска компания Евротръст Технолоджис АД.
Услугата към този момент е налична на уеб страницата на " ПОД-Бъдеще " АД. Интеграцията с революционното мобилно приложение Евротръст разрешава генерираното заявление и контракт да се подписват и изпращат към пенсионното сдружение напълно онлайн. Процедурата лишава единствено няколко минути. Чрез регистрация в мобилното приложение на Евротръст се генерира електронен автограф, който незабавно може да се употребява и в платформата на " ПОД-Бъдеще " АД, а методът дава отговор на всички юридически условия за електронно сключване на документи. За съпоставяне - до момента промяната на пенсионен фонд постоянно се е осъществявала посредством сключване на хартиено заявление в три екземпляра, като подписът наложително се поставя в наличието на нотариус.
За " ПОД-Бъдеще " АД това е още една стъпка от тактиката за превръщането на пенсионното сдружението в първото цифрово в страната. През март 2017 година " ПОД-Бъдеще " АД пусна първото и само към този момент в бранша мобилно приложение, посредством което над 200 000 нейни клиенти могат да ревизират когато и да е своите насъбрани спестявания за втора пенсия и да наблюдават дали работодателите им превеждат регулярно дължимите осигуровки.
През идващите месеци " ПОД-Бъдеще " АД възнамерява да разшири обсега на предлаганите цифрови артикули. Клиентите на пенсионното сдружение ще имат опция да кореспондират с него и да получават цялостно обслужване напълно през неговото мобилно приложение (за Apple и Android).

Росен Даскалов, шеф цифрово развиване и технологии на пенсионата компания заяви, че през първите три месеца на 2018 година над 70 хиляди души са сменили пенсионния си фонд, като са подписали хартиени заявки в наличието на нотариус. " Всичко това лишава няколко часа на клиентите: среща с представител на пенсионното сдружение, даване на нужните заявки и контракти, очакване на ред при нотариус, с цел да се завери нотариално първия образец на заявката, предаване на документите на представител на пенсионната компания и така нататък " С новата услуга, предлагана от пенсионното сдружение това може да стане в границите на няколко минути, напълно онлайн, без хартия и нотариус. " В световен мащаб трендовете за рационализация и цифровизация на пенсионното обезпечаване вървят единствено в една посока - улеснение и бистрота за клиента. С други думи клиентът да може да се обслужи самичък, в комфортно за него време и по съвременен метод. "
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР