Първо, не разбирам защо винаги трябва да съм последен. Продължавам

...
Първо, не разбирам защо винаги трябва да съм последен. Продължавам
Коментари Харесай

Кой друг? Мариано Ривера затвори церемонията в Залата на славата

" Първо, не разбирам за какво постоянно би трябвало да съм финален. Продължавам да се запитвам това към този момент 20 години. В последните 17 години от кариерата ми все се чудех: " Защо аз съм последният? ". Но допускам, че да бъдеш финален е нещо особено. Господ ми даде най-хубавото мятане в бейзбола. Съжалявам, момчета! "

Думите на най-великия клоузър в историята на МЛБ Мариано Ривера сложиха подобаваща точка на церемонията по въвеждане на Випуск '19 в Залата на славата на бейзбола. 49-годишният затварящ питчер от Панама стана първият единомислещ избор за Музея в Купърстаун, откакто остави зад себе си рекордните 652 непокътнати победи в постоянния сезон и още 42 в плейофите, с които оказа помощ на Ню Йорк Янкис да завоюва пет пъти купата в Световните серии (1996, 1998-2000, 2009).



Легендата на " янките " бе приветстван от над 55 000 фенове на емблематичната поляна в спортния център " Кларк ", пристигнали в щата Ню Йорк за събитието в неделя. Това бе втората най-голяма публика, събрала се поради нови членове на Залата на славата, като върхът си остава 82 000 души при въвеждането на Кал Рипкин-младши и Тони Гуин през 2007 година

Заедно с Ривера тази година в Музея в Купърстаун бяха признати още петима популярни бейзболисти – Лий Смит, Харолд Бейнс, Едгар Мартинес, Майк Мусина и Рой Халадей, последният посмъртно. От името на починалия в самолетна злополука през 2017 година с персоналния си хидроплан някогашен питчер на Торонто Блу Джейс и Филаделфия Филис прочувствена тирада изнесе вдовицата му Бранди Халадей.



" Знаех, че ще рева в някакъв миг – показа едвам сдържащата сълзите си брачна половинка на двукратния притежател на " Сан Йънг ". – Поразително е какъв брой доста хора са пристигнали тук през днешния ден. Толкова съм признателна, че сте тук. Няма задоволително думи, с цел да ви благодаря. Знам, какъв брой поласкан щеше да бъде Рой да седи тук дружно с толкоз съумели мъже. Мисля, че Рой би желал всички вие да знаете, че хората не са съвършени. Всички ние сме несъвършени и имаме едни или други дефекти. Всички страдаме, само че с усилна работа, покорност и отдаденост несъвършените хора въпреки всичко могат да имат съвършени моменти. Рой беше блажен в своя живот и в своята кариера да има някои съвършени мигове. "

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР