Първо класиране за гимназиите в СофияПетимата ученици с максимума от

...
Първо класиране за гимназиите в СофияПетимата ученици с максимума от
Коментари Харесай

СМГ пак приема с най-висок бал

Първо класиране за гимназиите в София
Петимата възпитаници с максимума от 500 точки след изпитите остават в Математическата

Дете със заявление от 193 стремежи

Софийската математическа гимназия (СМГ) и тази година е учебното заведение, което приема с най-голям най-малък бал след VII клас в столицата - 483,5 точки от най-много 500. Това демонстрират данните от първото класиране за държавния план-прием в гимназиите, оповестиха от Регионалното ръководство на образованието в София.

От Математическата гимназия са и петимата кандидат-гимназисти, които имат оптимален бал след изпитите. Те са поискали да останат да учат в същото учебно заведение.

В топ 10 на учебните заведения, които одобряват с най-високи балове в София, има единствено една изненада - на 10 място влиза 51. СУ “Елисавета Багряна”, което измества от позицията 31 СУЧЕМ. Останалите елитни гимназии резервират подредбата си от 2020-а (виж таблицата).

Най-много възпитаници са поискали да учат в Първа британска езикова гимназия - 2163. На второ място обаче е 22. Средно езиково учебно заведение “Г. С. Раковски”, което през предходната година беше отличник в класацията. Следват 164. Гимназия с преподаване на испански език “Мигел де Сервантес” и 32. Средно учебно заведение с проучване на непознати езици “Св. Климент Охридски”.

Сред най-предпочитаните професионални учебни заведения остават Националната търговско-банкова гимназия със компетентност “Електронна търговия” с проучване на британски и Националната финансово-стопанска гимназия със компетентност “Икономика и мениджмънт” с проучване на британски език. Те са посочени от 1286 възпитаници. През предходната година Националната търговско-банкова гимназия още веднъж беше водеща, само че със компетентност “Банково дело” с проучване на британски език.

На последващо място в желанията на седмокласниците е 51. СУ “Елисавета Багряна” - компетентност “Компютърна графика”. След него е Софийската професионална гимназия по електроника “Джон Атанасов” със компетентност “Системно програмиране”.

Тази година заявката с максимален брой стремежи съдържа 193 позиции. От РУО-София град прецизират, че класираните възпитаници са 9395, а останалите без място поради непълен бал - 1088. След първия стадий има 1098 свободни места в гимназиите.

Приетите учениците могат да се запишат до 16 юли в това число. В същия период могат да подадат и заявки за присъединяване във втори стадий. Той ще бъде разгласен на 20 юли.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР