Първо искам да кажа, че понеже не бях в страната

...
Първо искам да кажа, че понеже не бях в страната
Коментари Харесай

Кирил Петков се върна от САЩ и проговори дали е имало среща между него, Алексей Петров и Бойко Борисов

„ Първо желая да кажа, че тъй като не бях в страната – изслушах всичко, които се изля по главата на моя татко. Искам да кажа ясно – моят татко има една аналогия с Бойко Борисов – имат рожден ден на една и съща дата. Но той в никакъв случай не е членувал в Българска комунистическа партия, в никакъв случай не е членувал в служби и не е занимавал с политика. Заминава за чужбина през 1990 годи с Кубинските полети с вярата да даде на фамилията си по-добър живот. Върна се назад през 2008 година, когато го поканих да работи за моята компания. Той изпусна всички мутренски години, няма никаква компания с Алексей Петров. Искам да прикани всички политици – хайде да оставим фамилиите отвън тази кална борба ”.

Това съобщи Кирил Петков пред, малко откакто кацна в София от Съединени американски щати.

„ Имам три дъщери. Най-голямата навърши 23 години. И със брачната половинка ми отидохме на рождения ѝ ден в Съединени американски щати. Не бях на работно посещаване в страната. Дъщеря ми приключва тази година инженерство и сме доста горди с нея ”, обясни той и въпроса за какво е бил на посещаване в Съединени американски щати.

„ Борисов сподели първия ден едно, а втория ден – друго. Казаното през втория ден беше по-вярно. Никога не е имало среща сред мен, Алексей Петров и Бойко Борисов. Това, което се случваше, беше, че след четвъртите избори – господин Борисов изпращаше най-различни контактьори, с цел да направи среща с нас. Ние отказвахме тези срещи, тъй като се надявахме, че „ Промяната ” може да продължи по този начин, както ние си я представяхме. И по този начин продължи без срещи. След петите избори ние бяхме втора политическа мощ. Тогава седнахме – с Асен и водачите на „ Демократична България ”, и си казахме, че в случай че желаеме страната да не отива в шести избори – би трябвало да създадем тази среща. Никога не е имало значение кой и по какъв метод контактува с нас. Нашето решение бе на база изборите и дилемите, които си поставихме. И на първата среща не сме говорили нито за държавно управление, нито за конструкция. тя беше за това дали изобщо да си приказваме ”, безапелационен беше той.

Той акцентира, че първата среща в била „ сред мен, господин Борисов и Асен Василев ”. „ Говорихме за това дали да има държавно управление, а дали изобщо да отворим диалог. Дали изобщо имаме общи визии и цели. След това всички диалози за кабинет се случиха в Народното събрание с Мария Габриел и учен Денков и политическите водачи. И тогава към този момент взехме решение, че може би си заслужава да управляваме тази страна дружно ”.

„ Знам, че идват избори. Но дано да оставим калните борби настрани. Септември месец нямаме право на нито един юридически ден в Народното събрание. Всеки ден имаме закон, който би трябвало да създадем, в случай че желаеме да вземем парите по ПВУ ”, напомни той.

Кирил Петков изрично акцентира, че " никой и по никакъв метод не е предложил постове в никакви служби на Алексей Петров ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР