Първо идва ветровито време, но с повишаване на температурите В момента

...
Първо идва ветровито време, но с повишаване на температурите
В момента
Коментари Харесай

Живакът удря 24 градуса през уикенда! Синоптик: После идват ...

Първо идва прохладно време, само че с повишение на температурите

" В момента облачността е забележителна. Има и мъгли в софийското поле по поречието на Марица, Тунджа, на изток от Сливен, Ямбол до Бургас, тъй че всички пътуващи би трябвало да се преценяват с понижената видимост. Следобед ще превалява едва в северозападните елементи от страна и в планините, само че това е задоволително пътните настилки да са хлъзгави. По Черноморието ще превали слаб дъжд. В планините над 1800-2000 м, ще превали за малко влажен сняг. Снежната завивка не е задоволително за упражняване на белите спортове ", сподели синоптикът Петър Янков в студиото на " България заран ".

Той посочи, че от на следващия ден стартира сензитивно покачване на температурите, само че ще бъде прохладно . През почините дни ще има забележителна облачност с прохладно време. Валежите в събота и неделя ще обзет Западна България. Те ще бъдат най-вече от дъжд поради топлото време. 

" Ще духа мощен вятър изключително по планините. На север от тях в обитаемоте места като Велико Търново, Добруджа, Шумен, Русе температурите ще доближават до 24 градуса в неделя, макар че се чакат и превалявания. По-продължително ще превалява в южните елементи, повече превалявания ще се отбележат сумарно в югозападните елементи ", уточни гостът пред Bulgaria ON AIR.

Янков подсети на всички планинари, че когато потеглят на туризъм по високопланинските пътеки, би трябвало да бъдат облечени с ярки цветове. 

" Във вторник ще премине хладна вълна . Съвсем едва ще превали сняг в Западна Стара планина, в Дунавската низина - дъжд и сняг, и в Предбалкана, само че напълно за малко, след което стартира няколко дни до края на седмицата с повече мъгли и ниски облаци. Сериозни снегове се чакат в интервала сред 18 и 21 декември и в обитаемоте места ", сподели още синоптикът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР