Първо финансовият министър трябва да внесе предложенията за увеличаване на

...
Първо финансовият министър трябва да внесе предложенията за увеличаване на
Коментари Харесай

Георги Ганев за увеличението на пенсиите: Слагаме каруцата пред коня

Първо финансовият министър би трябвало да внесе предложенията за увеличение на пенсии, майчински и така нататък, с цел да се видят всички параметри, в противоположен случай - се поставя каруцата подред коня. Така икономистът Георги Ганев разяснява оповестените от служебното държавно управление ограничения,съобщи bTV. Трябва да знаем в какъв подтекст и какво се планува и да се показа средносрочна рамка, безапелационен е той. Ганев посочи, че пенсията ще дава отговор на пенсионните вноски, а през януари остава ситуацията сега, 1/12 от настоящия бюджет.

От своя страна Владимир Сиркаров, също икономист, добави, че в Народно събрание би трябвало да се разясняват тези тематики. Но от позиция на минималната работна заплата, по думите му това води до отрицателни резултати, когато се намираме в инфлационна среда.  Опасно е да се разпали огънят още повече и може да способства за още по-висока инфлация. Той счита, че служебният кабинет е трябвало да е асистент на новото държавно управление, а се получило противоположното.

Сиркаров разяснява също повишението на пенсиите, само че изиска да се прави разлика с пенсионния модел, както и надбавките да се преглеждат като част от обществената политика и ограниченията да минават през публичен консенсус, с цел да се види какви стъпки ще се подхващат.

" Когато се приказва за минимална работна заплата, е значимо да се разяснява, че тя не може да е идентична за всички браншове, в случай че се направи предел от 700 лева - за икономическите действия да има благоприятни условия и под този предел ", разяснява икономистът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР