Първо Джаки носи фамилията на най-могъщия човек в света, после

...
Първо Джаки носи фамилията на най-могъщия човек в света, после
Коментари Харесай

Джаки Кенеди и Аристотел Онасис - една толкова скъпа любов

Първо Джаки носи семейството на най-могъщия човек в света, след това – на най-богатия. Джаки Кенеди и Аристотел Онасис формирали омайваща и забележителна двойка. Една неочаквана и бързо угаснала пристрастеност...
На пръста на Джаки сияе рубин във формата на сърце, обграден от съзвездие диаманти. „ Пръстен, хубав колкото един милион $ “, майтапи се Джони Майер, момчето за всичко на Онасис. „ Не, що се касае за два! “, прецизира с чаша шампанско в ръка бижутерът, който го е продал. Датата е 20 октомври 1968 година, действието се разиграва на частния остров Скорпиос, по време на вечерята, последвала сватбата на Аристотел Онасис и Джаки Бувие, вдовицата на Кенеди. Тонът е даден! Става въпрос за любовна спекулация, съпроводена от яхти, обилни имения, чекове с по шест нули…
Романтично е да имаш милиони долари…
Всичко почнало с една разходка с яхта. През септември 1963 година тъкмо по този начин гръцкият корабен магнат уловил на въдицата си и Мария Калас? След като Аристотел прелъстил с диаманти Лий Радзивил, той дал първокласната си яхта „ Кристина “ на разположението на сестра й Джаки, брачна половинка на президента на Съединени американски щати. Тя преди малко била изгубила детето, което носела: здравето й било нежно, изживявала меланхолия. Джон Кенеди на вятъра отхвърли предлагането за доближаване с този, за който се говорело, че е мафиот и кавгаджия.

Първата дама, чийто брак куцал, приела поканата и отишла на гръцките острови Итака, Митилена и в турския град Измир… Аристотел разказвал на Джаки за бедното си детство и за клането, на което фамилията му станало жертва. Под прелестните залези в рубинено и златисто той претендирал, че е сантиментален.

„ И концепция си нямате какъв брой е сантиментално да имаш милиони долари “, нареждал той, до момента в който месестото му червендалесто лице се губело в облак цигарен пушек. Джаки към този момент била настръхнала от блян. По този баснословен живот. Пък и тя разкрила нещо от татко си в този разгорещен съблазнител.

Парите са афродизиак, на който Джаки не могла да устои… В каютата си тя оставила отворено ковчежето си с бижута, което било съвсем празно, в случай че не се броят няколкото незначителни декорации. Аристотел вярно схванал посланието й. Още същата вечер от Париж била изпратена гривна с рубини. На сутринта, накичена със скъпото украшение, Джаки се почувствала влюбена.
Вдовицата Кенеди: най-красивият трофей в света
Завръщане във Вашингтон. Съпругът й, толкоз всесилен, колкото и погрешен, я чакал на летището с двете им деца. Тя не си направила труда да скрие рубините, които греели на ръката й: избухнал скандал и сдобряването на съпрузите лишило много време.

Убийството на Джон Ф. Кенеди, след към по-малко от два месеца, трансформирало Джаки в най-известната вдовица в света. Според американците тя била в обърканост. Без благосъстояние, вдовицата се тревожела за бъдещето си. Междувременно тя си разрешила връзка с брата на Джон – Боби Кенеди, претендент за президент. През това време гръцкият магнат подгрява вдовицата с дълги телефонни диалози, цветя, дарове, дебели пликове за писма, цялостни с долари и дори… четиристаен апартамент в сърцето на Ню Йорк…

Милиардерът, който в миналото дебютирал с продажбата на цигари на пристанището в Буенос Айрес, в сегашния миг имал единствено една мисъл: да си сервира скъп трофей: вдовицата Кенеди! Трябвали му пет години, с цел да успее…

Когато Онасис предложил на Джаки ново странствуване с яхта, тя незабавно стегнала куфарите си. Боби Кенеди бил на собствен ред погубен, тя желала да избяга от Америка, където избивали клана им: треперела от боязън за децата си – Джон Джон и Карълайн.

Корабостроителният магнат и вдовицата на Кенеди този път имали общи каюта и упоритост. Докато се наслаждавали на любовните си лудории, юристите им договаряли техния брак. Жонглирало се с милиони долари… Говорело се за завещание от 100 милиона, в случай че господинът починел преди госпожата. Той бил 65-годишен, тя – единствено на 39. Обсъдили 170 клаузи, уточняващи броя на дните, които трябвало да прекарват дружно и дори… броя на интимните им връзки. И несъмнено, неограничения шопинг на Джаки!

 Джаки Кенеди и Аристотел Онасис - една толкоз скъпа обич

Джаки се омъжва за непопълнен чек…
На идващия ден от сватбата им международната преса се развихря. „ Втората гибел на Кенеди “ – пишат в Италия, „ Джаки се омъжва за непопълнен чек “ – появява се заглавие в Англия. Мария Калас пък изстрелва яростно: „ Джаки обезпечи дядо на децата си! “ Стандартът на живот на двойката е шеметно висок. Ако британската кралица харчи един милион $ на година, Аристотел и Джаки прахосват 20 милиона най-малко!

Пристрастена към шопинга, Джаки Онасис опустошава бижутерийните магазини, когато не се занимава да подрежда фамилните им парцели. „ Ако й дадат Ватика на, за 48 часа тя ще пребоядиса всичко “, майтапи се писателят Труман Капоти.

Джаки, замаяна от милиардите, изпуска това самопризнание: „ Аристотел? Той е хубав като Крез! “ Крез е последният цар на Лидия в Мала Азия от 556 пр.н.е. до 541 пр.н.е. и е прочут със своето благосъстояние. Името му става нарицателно с фразата „ Богат като Крез “. Госпожа Онасис изчезва за дълги интервали от време, като се връща при Аристотел единствено за ваканциите или за някоя обилна покупка.

„ Нашият брак се свежда до месечното показване на фактурите… “, споделя милиардерът на един от своите другари. При потребност от нежности той се обръща към Мария Калас, която, макар измяната му, към момента го обича. Той й дава обещание, че скоро ще се разведе. Тя желае да му вярва…
Ужасно проклятие…
Смъртта на сина му Александър, който умира при злополука с частния си аероплан, потопява гордия Онасис в дълбока тъга.

Дъщеря му Кристина, която страда от меланхолия, напълно отпада.

Корабният магнат вижда по какъв начин сигурните му до неотдавна устои внезапно се сгромолясват като песъчлив палат. Суеверен като множеството гърци, той стартира да има вяра, че проклятието, което тегне над клана Кенеди, е застигнало и неговите близки. Иска по-скоро да се избави от това, да избяга по-далече…

Заема се да се разведе, само че здравето му към този момент е разтърсено. „ Ако ви дам цялото си благосъстояние, ще можете ли да ме излекувате? “, пита той лекаря си. Докторът свежда очи. На нощното му шкафче стои калкулатор. „ Бях просто един малчуган, който умееше да прави сметки “, майтапи се милиардерът.

Джаки се появява, след това отново изчезва. Отива на ски. На 15 март 1975 година той угасва. Увит в аления шал, който Мария Калас му била подарила.
Как Джаки изнудвала Онасис
Бясна, че брачният партньор й в никакъв случай не й оставял задоволително пари разполагаем, Джаки измислила една изумителна и ефикасна тактика. Купувала да вземем за пример 10 рокли или доста диамантени огърлици, чиято фактура непосредствено била изпращана на Онасис. След неговото заплащане тя отивала да върне девет от роклите и изисквала да й върнат парите. Предполага се, че по този начин е печелела към 700 000-800 000 $ на месец.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР