Първо бяхме шест партии. Сега сме осем, а рамо до

...
Първо бяхме шест партии. Сега сме осем, а рамо до
Коментари Харесай

Десетки граждански движения се подписаха в Книгата на каузите на обединението ПП-ДБ


" Първо бяхме шест партии. Сега сме осем, а един до друг до нас застават десетки цивилен придвижвания, с които ни сплотява фантазията за България, в която всички имаме естествен европейски живот. Съединението прави силата и с цел да се случи в Народното събрание, първо би трябвало да го създадем отвън него - и да излезем да гласуваме на 2 април " - по този начин Кирил Петков разяснява необятното обединяване от партии, цивилен придвижвания и хора с дела, което се разраства, по негови думи, " с всеки ден и с всеки посетен град в страната ".

Символ на това съединяване е и става част от идеята да се бори за по-добра България, в която хората са щастливи и уверени в утрешния ден, означават от обединението " Продължаваме Промяната - Демократична България ". 

От обединението показват част от гражданските придвижвания, които изрично са декларирали, че " дружно ще превърнем България в съвременна европейска страна ":

1.  е самостоятелна гражданска общественост с задача за определяне на правдивост в българското общество посредством самостоятелен съд и дейно правосъдие като наложително изискване за обществен и стопански разцвет. 

2. Център за съзидателно правораздаване в Разград е непринуден и самостоятелен ресурсен център в поддръжка на гражданския бранш в България, като продължава традициите на организация, основана през 1996 година Центърът за съзидателно правораздаване е известен с партньорства за предварителна защита на домашното принуждение, гражданско наблюдаване на политики и поддръжка за уязвими групи. 

3. е организация от десетки специалисти по разнообразни градски политики, редовно ръководство, процеси, данни, обмисляне и медиация. Ядрото на екипа са измежду основателите на общинската дълготрайна тактика " ", в чието основаване бяха включени над 10 000 персони и организации, голямо количество данни и извлечено от тях знание, предложение на решения и включване на заинтригувани страни.

4. e гражданско съдружие с задачата да усили туристическия интерес към село Триград и община Девин. " Ние и цялото население на Триград водим борба от дълги години. Тя е националните благосъстояния на България, които са включени в националните туристически обекти, да бъдат ръководени и стопанисвани оправдано и в интерес на обществото ", споделят от сдружението за активността си. 

5. Фондация " Дигнита ", чиято задача е противопоставяне на трафика на хора, отбрана правата и подкрепяне на жертвите на закононарушението за реинтеграцията им в обществото.

6. ". " Новото съдружие е плод на желанието на огромна част от нас, врачани, да защитим от крах, да спомагаме за съхраняването и обновяването на немногото, само че към момента останали, стилни остарели къщи във Враца. Това е идеята, която ни сплотява. Ядрото на сдружението ни е от архитекти-реставратори, хора на изкуството, историци, краеведи с огромен списък и жители, обединени от мисълта да запазим архитектурната хубост на Враца и я предадем в отговарящ тип на идващите генерации ", описват за активността си от сдружението. 

7. Гражданска организация за развиване на Северозападна България също се включва в разрастващото се обединяване, като споделят:   " Мисията ни е подпомагането на икономическото, културното и научното развиване на Северозападния район ". 

8. Сдружение " Българско кемпер общество ", чиято задача е   да защитават, развиват и подкрепят къмпинг-туризма, къмпинг-културата и отношението към природата и опазването на околната среда в България. Популяризираме полезностите си в интерес на здравето, обществените умения, опазването на природата ", допълват от сдружението. 

9. Софийски спорен конгрес е самодейност, основана през 2015 година, с създатели и съидейници - самостоятелни персони, чиито ползи и цели са осветяването на истината за предишното на посттоталитарните общества и шерването на хрумвания за бъдещето им. Проблемите, развиването и нужните промени след края на тоталитарната власт са съществена тематика на събитията, предизвикани от самодейността.

10. Сдружение " Култура без граници " - задачата им е културното развиване на обособените обществени и етнически общности за по-пълното им консолидиране в общата обществена, икономическа и културна среда. Чрез правене на просветителни стратегии и разнообразни форми на провеждането им в мултикултурна среда целят реализация на представителите на етническите малцинства и разпространение на тяхното културно завещание. Приоритет за активността на организацията обаче са дейностите по направление здраве и опазване на здравето и по-конкретно работата по тематиката " Деца в здравословен риск ". На дневен ред е диабетът при децата и проблемите, свързани с пълноценната им социализация. Заедно с това работят за възстановяване на контрола над диабета с най-съвременните достижения на медицината и технологиите.

11. Сдружение Асоциация " Интегро " е основано като социална организация за поддръжка на ромските общности за възстановяване на публично икономическото им състояние, обществено включване и превъзмогване на дискриминирането на общността. Дейността на сдружението е ориентирана към създаване на структури на дейното гражданско общество в ромски общности, сливане на напъните на тези структури за съответно показване на ромската общественост на всички равнища на взимане на решения и вдишване на отговорности и основаване на условия за разговор и съдействие с локалните управляващи и националните институции.

12. Група " Да не допуснем Синеморец да се трансформира в Слънчев бряг "   е основана да противодейства на непозволената смяна на статути на земи в естествен парк " Странджа " за обслужване на частни ползи. Създадена е във " Facebook " през 2018 година, а членовете ѝ схващат, че това ще е продължителна битка за опазване на крайбрежието и територията на парка. В групата членуват над 6500 души - както локални хора, по този начин и такива, които обичат Синеморец и желаят да оказват помощ за опазването му.

13. Камара на геодезистите в България  се показва по този начин:   " Ние, геодезисти, с разнообразни просветителни степени, друго обществено-икономическо състояние и друго политическо мислене, осъзнавайки задачата си да пазиме собствеността, капиталовия развой, екологията и виталната среда, водени само от предпочитание да защитим върховенството на закона, правилата на разсъдъка и правдата и икономическия разцвет, сътворяваме съсловна организация на геодезистите, обединени за реализиране на начертаните цели в устава на Камарата на геодезистите в България. "

14. Сдружение " На Ти с Природата " е основано през лятото на 2001 година година в София от група запалянковци, които имат вяра, че отношението към животните и природата в България може да се промени към по-добро. В сдружението се включват адвокати, учители, еколози, ветеринарни лекари и др. Обединяват се хора с всевъзможни специалности, които обичат животните и желаят България да стане като европейските страни: да има Закон за отбрана на животните. Едно от първите неща, които юристите в сдружението стартират да вършат, е да подават сигнали против злоупотреби и нарушавания в общинските изолатори. Това е активност, която продължава и до наши дни.

15. Сдружение " ТърновоRUNs " е   най-голямата великотърновска организация, с концепция за здраве и групови безвъзмездни тренировки вид джогинг/вървене/бягане в парка, походи из района, фитнес навън, извършения на лостове и други Мисията му е да измъкне Велико Търново и България " от тинята на заболяванията и перманентното неприятно показване в голям брой европейски медицински и начин на живот статистики ". Също и да основава " дейна, доброжелателна, обществена и здравословна среда в града и района ". 

16. - задачата ѝ е да притегли младежи към авиацията, които да си оказват помощ, а освен да се конкурират. Също и да помогне на държавните органи, виновни за развиването на авиацията в България и да дава хрумвания за това.

17. Горичка и анонимните климатици е самодейност за диалози, диспути и образования, свързани с измененията в климата и стабилно бъдеще. За първи път Горичка се появи на 15 септември 2006 година " Само с повече въпроси ще стигнем до повече отговори ", безапелационни са от самодейността. 

18. Българска асоциация на помощник-фармацевтите.  Асоциацията сътвори и води Национален електронен указател на упражняващите контролираната специалност на помощник-фармацевт. Представлява и пази гражданските и професионални права и ползи на нейните членове. Приема правила за добра фармацевтична процедура и стандарти и упражнява надзор по спазването им. Организира образования за повишение на квалификацията на работещите помощник-фармацевти. Гарантира спазването на Етичен кодекс и недопускане на нерегламентирани практики с сферата на фармацията.

19. Фондация " Хаир " подкрепя и спомага за развиването на популацията от другите етнически групи в България. Тя спомага за решение проблемите и безконфликтното общуване и съдействие сред етническите и религиозни общности на основата на взаимното ценене, почитание, запазване самобитността, вземане предвид с човешките права и свободи, отбрана и разпространяване на полезностите и завоеванията на цивилизования свят, поддържани и доразвивани от интернационалните организации и институции.

20. Фондация " Смокиня " - идеята ѝ са младите, които на следващия ден ще поемат отговорността за развиването на всички браншове в нашата страна. Заедно с това да се възстановят пустеещите в дребните обитаеми места лагери, детски градини и учебни заведения.

21. Байк и Рън за Чепън : " Развитието на виновен и резистентен туризъм е идея, която носим в сърцата си. "

 

Избори за Народни представители на 02.04.2023 година

Купуването и продаването на гласове е престъпление
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР