Първо – никой не може да му попречи на Борисов

...
Първо – никой не може да му попречи на Борисов
Коментари Харесай

Борисов премиер, а Нинова вице? Андрей Райчев развърза прогн...

Първо – никой не може да му попречи на Борисов да каже – " ще стана министър председател ". Представете си Нинова вицепремиер. Защо не? Нейната обстановка доста се утежни от вътрешнополитическото състояние, съобщи социологът

 

" 90% съм сигурен, че президентът ще наложи несъгласие на Изборния кодекс. Дали ще му стигне силата да устои, следва да разберем ".

Това съобщи в ефира на NOVA социологът Андрей Райчев малко откакто в Народното събрание бяха признати измененията в Изборния кодекс на второ четене.

" Едни изборни правила са постоянни, когато всички ги одобряват. Може да са глупави, само че в случай че ги одобряват, то изборите ще минат обикновено ", изясни Райчев.

За връчването на първия мандат за сформиране на кабинет, което се чака в понеделник, той разяснява, че ГЕРБ ще би трябвало да излезе от загадъчната си полоса.

" Загадката се състои в това желаят ли да има държавно управление или маневрират предизборно. Те не са решили това и ще решат другата седмица ", счита социологът.

Той разказа държанието на ГЕРБ. " ГЕРБ е центристка мощ. Особено при спор, не влиза с бутонките, а отстъпва, дава бонбони, дава обещание.

Сега не го вършат. С хартиената бюлетина те разрушиха съперниците си. Те бяха пет – Манолова, Трифонов – не влязоха в Народното събрание. Останаха Демократична България, Политическа партия и Българска социалистическа партия. Отделиха Българска социалистическа партия ", изясни държанието им Райчев.

Според него са създали тази интервенция не поради изборите, а с цел да отделят Българска социалистическа партия от Политическа партия и Демократична България и са съумели. " Отвориха си голямо пространство за маневри – пред Борисов има доста разновидности, съумя да си ги създаде ", сподели социологът.

Той изброи резултатите от политическото държание на ГЕРБ.

" Първо – никой не може да му попречи на Борисов да каже – " ще стана министър председател ".

Само от Нинова зависи дали ще има кабинет на малцинството. Тя към този момент остави своите за бюлетината, води война с тях. Само си представете вид 2 – не коалиция, представете си Нинова вицепремиер. Защо не? Нейната обстановка – доста се утежни от вътрешнополитическото състояние ", сподели Райчев.

Той изброи три ядра, които са срещу водача на Левицата – вътрешната съпротива, Софийската организация и Станишев, който " върви вътре и прави нещо ".

Борисов ще се окаже на края на кариерата си … Това сигурно е последния танц. Той няма да желае. Може да предложи себе си, може да се опита да направи нещо по-широко. Това значи да стартира договаряния с директните си съперници. От последните седмици Борисов флиртува с Демократична България ", добави Андрей Райчев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР