Първият заразен с коронавирус случай в област Видин е в

...
Първият заразен с коронавирус случай в област Видин е в
Коментари Харесай

Притеснително! Пациентът с коронавирус от Дреновец е в тежко състояние

Първият инфектиран с ковид случай в област Видин е в тежко положение, стана ясно от изказване на прокуриста на видинската болница доктор Ивета Найденова. Припомняме, че това е 66-годишен мъж от село Дреновец.
„ Пациентът е под наблюдаване от сътрудниците в реанимацията. В болничното заведение са избрани 56 кревати, които да поемат такива пациенти, и 6 интензивни кревати. Към този миг сме обезпечили 8 интензивни кревати. Благодарение на донори, в това число и нашите респиратори, към този момент имаме 10 респиратора и съоръжение за 10 интензивни кревати. Така че мисля, че ситуацията е под надзор. От интензивните кревати са заети две ", съобщи прокуристът на видинската болница.
Д-р Найденова изясни също, че в структурата за лекуване на леките случаи на COVID-19 работят лекари, които нямат компетентност инфекциозни заболявания.
"Във Видин няма инфекциозно поделение и в структурата, където се следят и лекуват по-леко болните, са лекари, които нямат компетентност инфекциозни заболявания. В болничното заведение има експерт с такава компетентност, който по стратегически съображения го оставихме отвън екипите, с цел да може да управлява лекуването и да съветва сътрудниците, които са вътре. В интензивната конструкция работят реаниматори, в другата част - очен, УНГ, педиатър, кожен лекар. Консултират се с инфекционист и с мен като пулмолог, защото една част са с бронхопневмонии. Според мен е съответна здравната помощ и по този начин е в цялата страна, където няма инфекциозно поделение ", добави доктор Найденова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР