Първият вицепрезидент на Европейската атлетика и президент на БФЛА и

...
Първият вицепрезидент на Европейската атлетика и президент на БФЛА и
Коментари Харесай

Карамаринов откри международен детски лагер в Цариброд

Първият вицепрезидент на Европейската атлетика и президент на БФЛА и АБАФ Добромир Карамаринов даде началото на интернационален атлетически лагер отдаден на скоковете в Цариброд (Димитровград), Сърбия.

На формалната гала участваха и президентът на Сръбската атлетическа федерация и член на Съвета на Европейската атлетика Свободан Бранкович, един от най-хубавите спортисти в скока на височина в света в близкото минало Драгутин Топич, ръководителят на общинския съвет на Цариброд Зоран Джуров и Александър Марков – основния уредник и старши треньор на атлетически клуб на Цариброд.

Над 100 деца от България и Сърбия ще вземат участие в осемдневния лагер, който ще приключи на 7 юли със съревнование, а от българска страна вземат участие треньорите Светослав Топузов, Теменужка Бузова и Явор Топузов, който водят група деца. Младите сръбски спортисти са от няколко атлетически клуба в Цариброд, Ниш и Белград.

На церемонията по разкриване на лагера стана ясно, че общината в Цариброд и сътрудници ще изградят тартанова писта на стадиона, а още през 2019-а година градът ще бъде хазаин и на кръг от веригата за тичане „ Рън България “.

В Цариброд се годишно се организира и шампионат по скокове, в които вземат участие и доста български спортисти, а локалния клуб постоянно взе участие на надпревари в България.


източник: БФЛека атлетика
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР