Първият вицепрезидент на Българския футболен съюз Йордан Лечков днес празнува

...
Първият вицепрезидент на Българския футболен съюз Йордан Лечков днес празнува
Коментари Харесай

Йордан Лечков на 51!

Първият вицепрезидент на Българския футболен съюз Йордан Лечков през днешния ден чества своя 51-ви рожден ден.

Бронзовият медалист от Световното състезание в Съединени американски щати има 45 мача и 5 гола за националния тим на България, участник е и на Европейското състезание през 1996 година в Англия. Дебютира в представителния тим на 11 октомври 1989 година против Гърция.

Започва кариерата си във ФК Сливен, с който през 1990 година става притежател на Купата на България. След това играе в ЦСКА (София), Хамбургер, Олимпик Марсилия и Бешикташ.

Шампион на България през 1992 година с екипа на ЦСКА, бронзов медалист и финалист за Купата на страната през 2002 година

През забележителната си кариера е награждаван с редица оценки: " Заслужил занаятчия на спорта ", Орден " Стара планина " и „ Почетен жител на Сливен “.

По мотив празника Лечков получи и особено публично приветствие от Министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

" Приемете най-искрените ми поздравления във връзка Вашия рожден ден! Убеден съм, че посрещате с задоволство този празничен ден, тъй като професионалния Ви път е непроменяемо обвързван с развиването на обичаната игра и спорта. Вашите изяви по терените в Съединени американски щати през 1994 година оставиха ярка диря в спортната история на България, а фамозният Ви гол, с който победихме Германия на 1/4-финалите ще се помни постоянно от родните почитатели. Бих желал да Ви поздравя за това, че и след привършване на спортната Ви кариера продължавате да работите за българския футбол. Сигурен съм, че с Вашия опит и висок професионализъм ще допринесете за построяването на нови мощни генерации футболисти. Желая Ви здраве и още доста персонални и професионални триумфи! ", се споделя в обръщението.
Екипът на Sportal.bg поздравява Йордан Лечков и му желае здраве и триумфи!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР