Първият вицепремиер Андрей Белоусов назова три условия за излизане от

...
Първият вицепремиер Андрей Белоусов назова три условия за излизане от
Коментари Харесай

Идеалният щорм: участниците в срещата на върха на АТИС в Банкок прогнозираха най-силните сътресения на световната икономика

Първият вицепремиер Андрей Белоусов назова три условия за излизане от международната икономическа рецесия

Следващите няколко години ще бъдат идеалната стихия за международната стопанска система. Отрицателните трендове, които се натрупват отдавна, ще се „ изстрелят “. Това сподели пред публицисти първият вицепремиер Андрей Белоусов, който управлява съветската делегация на завършилата на 19 ноември в Банкок среща на върха на АТИС.

„ Сегаедва започваме да разбираме сериозността на проблемите, които пораждат в света “, означи Белоусов.

Според него рецесията в международната стопанска система ще бъде в допълнение усложнена от климатичните проблеми и нерешените проблеми на софтуерното развиване.

Белоусов назова главните проблеми на международната стопанска система.

1. Нарастването на протекционизма в международната търговия и блокирането на разпоредбите, свързани със СТО.

„ Органът за разрешаване на разногласия на процедура спря да работи “, сподели Белоусов.

2. Огромният дълг.

- Този щръкнал дълг блокира опцията за доста нарастване на лихвените проценти, стягане на паричната политика, които са общоприети принадлежности за угнетяване на инфлацията, - сподели Белоусов.

Той означи, че повишението на лихвените проценти ще докара до внезапно повишаване на обслужването на дълга и това може да докара до верига от банкрути на най-големите банки.

МВФ към този момент пресметна, че към 30% от международната банкова система може да е в рецесия. Вярно е, че това е най-лошият сюжет.

3. Покачване на цените . Първо се покачиха цените на металите, по-късно на газа. Тогава имаше понижаване на производството на минерални торове и цените им също скочиха. В резултат и цените на зърното се покачиха.

Както означи Андрей Белоусов, покачването на цените има дълготраен темперамент.

- Цялата тази турбуленция, която се получава в композиция от тези фактори, докара до обстоятелството, че пазарите влязоха в доста мощно придвижване. И това придвижване в този момент е безредно и несигурно. В резултат на това вложителите губят ориентировка, - изясни Белоусов какво се случва в международната стопанска система.

По думите на Белоусов, на срещата на върха на АТИС е имало оферти за бързо преустановяване на спецоперацията в Украйна.

- Това, явно, съгласно създателите, би трябвало да върне цените по местата им. Второто предложение е повишение на лихвите от страна на банките, с цел да се ограничи инфлацията. А това внезапно смазва опцията за капиталов излаз от сегашната обстановка, сподели Белоусов.

Той означи, че предлаганите сега принадлежности за превъзмогване на рецесията са очевидно незадоволителни и несъобразени с мащаба на зародилите проблеми.

„ Този тип принадлежности и дейности са безусловно несъответстващи “, сподели Белоусов.

Участниците в срещата на върха на АТИС се съгласиха, че зародилите проблеми би трябвало да се вземат решение единствено дружно. Белоусов назова премахването на всички типове бариери едно от главните условия.

„ Наплодили са се прекалено много, мнозина са работили за тях “, означи Белоусов.

Говорим за бариери пред търговията, финансови ограничавания и бариери пред разпространяването на технологиите. В тази светлина какво костват даже единствено глобите против Русия.

Второто належащо изискване за превъзмогване на международната икономическа рецесия Белоусов назова възобновяване на доверието.

„ Ще отнеме доста време, само че никакви правила, които измисляме, няма да работят, в случай че не се основават на взаимното доверие на сътрудниците “, акцентира Белоусов.

Той назова уравновесения климатичен дневен ред третото изискване. Това не би трябвало да пречи на възобновяване на икономическия напредък.

„ Днес се вършат такива опити и ние го виждаме в редица области - по този начин наречените въглеродни регулатори са всъщност прикрит, а от време на време и открит протекционизъм “, сподели Белоусов.

Между другото, Белоусов призна, че на срещата на АТИС е имал " много поверителна връзка " с представители на редица недружелюбни страни. Вярно, измежду тях не е имало представители на Съединени американски щати.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР