„Първият вариант би бил, ако украинците организират контраатака в Донбас

...
„Първият вариант би бил, ако украинците организират контраатака в Донбас
Коментари Харесай

„Съдбата на планетата зависи от Путин“: Двата сценария, при които би натиснал „червеното копче“

„ Първият вид би бил, в случай че украинците провеждат контраофанзива в Донбас и в случай че под някаква форма застрашат съветския надзор над Крим. Тогава Путин е доста евентуално да издаде заповед за потреблението на нуклеарни оръжия “, изясни той в изявление за „ Дейли Мейл “.

Според него другият сюжет, която обаче е по-малко евентуален, е при положение, при който „ разгневен и болен “, Путин може да се нахвърли против НАТО – нещо, което не е изцяло изключено поради ескалацията на съветската страна през последните дни.

„ При всички положения незнайните се усилват – приготвя ли Путин общността за съветска нуклеарна офанзива? Или просто блъфира? А в случай че Путин в действителност подхваща такава офанзива, какво би подхванал Джо Байдън? Ще подреди ли офанзива против Русия? “, разяснява историкът.

По думите му през днешния ден планетата ни е по-близко до нуклеарен спор от когато и да било след времената на Студената война. Сендбрук означи, че „ нуклеарните оръжия в действителност са оръжия на безсилието “.

Според него няма никакво подозрение, че сега ориста на планетата зависи от решението на един-единствен човек и това е съветският президент.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР