Първият в света пътнически безпилотен дрон EHang 184 извърши първия

...
Първият в света пътнически безпилотен дрон EHang 184 извърши първия
Коментари Харесай

Първият безпилотен пътнически дрон полетя с човек на борда

Първият в света пътнически безпилотен дрон EHang 184 извърши първия си демонстрационен полет с човек на борда в китайската провинция Гуандун.

Апаратът може да развива скорост до 100 км в час и да лети непрестанно 25 минути, заяви Централната китайска телевизия.

EHang 184 може да вози един пасажер или 100 кг товар и да се издига до височина 500 м.

" Всички обичайни летателни средства не могат да реализират изцяло самостоятелни полети и по тази причина потреблението им за ежедневно напредване е още надалеч в бъдещето “, разяснява генералният шеф на  EHang Ху Хуачжи, представен от ТАСС.

Компанията акцентира, че апаратът към този момент е направил над 1000 изпитателни полета. Автономното устройство може да лети и при вятър със скорост до 50 км в ч. То е снабдено със защитна система, в случай че се появи щета.

Пътниците могат да накарат дрона да спре и да увисне във въздуха, в случай че се постанова. Смятам, че тази година ще успеем да получим позволение за полети в 80% от страните и районите по света, сподели Ху Хуачжи.

Апаратът е квадропланер с кабина за пасажери в горната централна част на корпуса. Пълното му зареждане няма да лишава повече от 2 часа. Управлява се от бордови компютър, а за пасажера има единствено два бутона – „ политане “ и „ кацане “. Цената му ще е сред 200 и 300 000 $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР