Първият в света клониран арктически вълк беше показан пред публика

...
Първият в света клониран арктически вълк беше показан пред публика
Коментари Харесай

Първият в света клониран арктически вълк беше показан пред публика

Първият в света клониран арктически вълк беше показан пред аудитория в град Харбин в североизточната китайска провинция Хейлундзян.

Животното е родено в лаборатория в Пекин на 10 юни. Донорската клетка идва от проби от кожа на дива арктическа вълчица на име Мая, която е от Канадам, а сурогатната му майка е куче от породата бигъл.

„ Основната причина да клонираме Мая е, че това е първият арктически вълк, въведен в нашия град през 2020 година Когато Мая беше на 15 години, тя имаше доста здравословни проблеми. Тъй като изпитвахме дълбоки усеща към нея, взехме решение да я клонираме, с цел да я почетем и запазим ”, сподели Дай Руи, президент на Полярния парк „ Харбин ".

Клонираното вълче, което също се споделя Мая, е в положително здраве и живее със сурогатната си майка в парка.

Смята се, че арктическите вълци са еволюирали по линията на други кучета преди към 50 милиона години. Учените считат, че са живели в доста студени местообитания по време на ледниковия интервал. През това време са развили качествата, нужни за оцеляване в Арктика.

Поради непрекъснатата опасност от бракониери и намаляването на пространството им за живот, арктическите вълци към този момент са включени в Червения лист на застрашените типове на Международния съюз за запазване на природата. Сега те се срещат в Северна Евразия и северните елементи на Канада и Гренландия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР