Първият в историята на Британско училище в София – филиал

...
Първият в историята на Британско училище в София – филиал
Коментари Харесай

Първи учебен ден в Британско училище в София – филиал...

Първият в историята на Британско учебно заведение в София – филиал Пловдив образователен ден към този момент е реалност. С доста неспокойствие и усмивки BSS Пловдив отвори порти за своите първи възпитаници. Специален посетител на събитието бе господин Том Хайнс, политическо аташе на посолството на Англия у нас.

От 2019/2020 образователна година филиалът на Британско учебно заведение в София – BSS Пловдив, разкрива групи за деца в детска градина от 2 до 5 години и за възпитаници от 1-ви до 4-ти клас. Британско учебно заведение в София – филиал Пловдив следва английския учебен модел и просветителните стратегии на Cambridge International Examinations. Училището употребява най-новите и новаторски способи в преподаването. Основен език на образование и връзка е британският, като по време на образованието се подсигурява многостранно развиване на детето посредством съществени и спомагателни предмети и извънкласни действия, в това число ранно образование по осведомителни технологии и ранно образование по втори непознат език.

„ Днес е началото за нас, в BSS Пловдив. Ние ще стъпим на триумфа на Британско учебно заведение в София, което е най-успешното учебно заведение в България, бидейки единственото със статут „ английско учебно заведение отвън рамките на Обединеното кралство “ в страната “, съобщи при откриването на образователната година шефът на BSS Пловдив господин Джейсън Нийл. Г-н Нийл изрази насладата си от това да бъде основополагащият шеф на BSS Пловдив. По думите му откриването на кампуса ще трансформира образованието в Пловдив, като образова възпитаници, подготвени да посрещнат провокациите на 21-ви век. Той добави, че като интернационално учебно заведение BSS Пловдив обезпечава на своите възпитаници образование по интернационално приети стратегии, като резултатите, които те ще получат, се припознават от университети, интернационалните учебни заведения и работодатели по целия свят.

Специален посетител на откриването на образователната година в BSS Пловдив бе и политическото аташе на посолството на Англия у нас господин Том Хайнс. „ За мен е наслаждение да съм тук, в Пловдив, благодаря сърдечно за поканата. Знам, че BSS дава отговор на извънредно високи просветителни стандарти и демонстрира положителни резултати “, уточни господин Хайнс. Според него визията на BSS изцяло се припокрива с качествата, които самият той като родител се пробва да възпита у децата си, защото учебното заведение се стреми да основава сполучливи възпитаници, които в това време са съпричастни жители на света. Цитирайки носителката на Нобелова премия Малала Юсафзаи – „ Нужни са едно дете, един преподавател, една книга и един химикал, с цел да се промени светът “, той пожела сполучлива образователна година на BSS Пловдив.

Сред приветстващите общността на BSS Пловдив бе и господин Матю Озбърн, шеф на Британско учебно заведение в София. „ Убеден съм, че шефът, учителите тук, както и сътрудниците в София ще бъдат компактно до Вас и надълбоко правя оценка доверието, което ни гласувате “, обърна се той към родителите на новоприетите възпитаници. „ Да се надяваме, че напълно скоро това учебно заведение към този момент няма просто да бъде по-малката сестра на BSS, само че равносилен сътрудник в бъдещите ни старания “, уточни господин Озбърн.

BSS Пловдив се намира в особено пригодена за потребностите на детска градина и начално учебно заведение постройка в Марково. Адресът е ул. „ Цар Иван Асен II “ №45. Все още е отворен приемът за деца за детска градина от 2 до 5 години и за възпитаници от 1-ви до 4-ти клас.

За Британско учебно заведение в София

Британско учебно заведение в София отваря порти през 2009 година Първоначално е открита единствено детска градина в постройката на Руския колеж, а през 2010 година е първата образователна година на четирите класа с 25 деца и получава акредитация от Cambridge International Examinations. През 2011 година учебното заведение става член на Съвета на интернационалните английски учебни заведения (COBIS), а в него се образоват 45 деца от 10 националности. През 2012 година получава акредитация от Cambridge International Examinations за Secondary 1. През идната година става член на Европейския съвет на интернационалните учебни заведения (ECIS) и получава акредитация от Cambridge International Examinations за IGCSE. През 2014 година в Британско учебно заведение в София към този момент учат 179 деца от 26 националности. Международно самопризнание учебното заведение получава през 2015 година след сполучлива ревизия на Penta International, когато получава статут „ английско учебно заведение отвън рамките на Обединеното кралство “. През 2017 година става най-иновативното учебно заведение в България, като вкарва потреблението на iPad-и в образователния развой за всички възпитаници след 3-ти клас. През 2016 година Британско учебно заведение в София става IB World School и стартира да образова възпитаници в International Baccalaureate Diploma Programme. Регулярната ревизия от 2018 година на Penta International още веднъж отбелязва напредъка и отличното качество на обучение, което учебното заведение предлага. В момента в него учат 280 деца от 40 националности.
От началото на 2019/2020 образователна година BSS е в нова, съвременна и функционална постройка в кв. Витоша в София.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР