Първият в историята на България комуникационен геостационарен сателит BulgariaSat-1 бе

...
Първият в историята на България комуникационен геостационарен сателит BulgariaSat-1 бе
Коментари Харесай

Първият български сателит беше успешно изстрелян

Първият в историята на България информационен геостационарен спътник BulgariaSat-1 бе изстрелян сполучливо

След като изстрелването предходната седмица беше отсрочено, в този момент първият български информационен геостационарен спътник BulgariaSat-1, благосъстоятелност на един от родните телекомуникационни оператори, бе сполучливо изстрелян от ракета притежател " Falcon 9 " на SpaceX. Това става в петък вечер, 23 юни в 22:10 ч. българско време от ракетната площадка 39A (LC-39A) в Космическия център Кенеди на НАСА във Флорида.

Сателитът сполучливо извършва плануваните маневри и разпростра слънчевите си панели по график. Очаква се на следващия ден BulgariaSat-1 да се поеме към финалната си позиция в геостационарната орбита. Той ще бъде ситуиран на българската орбитална позиция 1.9E.

Очаква се спътникът, който е първи за България, да работи на своята позиция в геостационарна орбита 15-20 години. Той тежи към 4 тона и е изработен от американската компания SSL. Предназначен е за предаване на ефирен и интернет сигнал на територията на Югоизточна Европа.

Освен за телевизионни и информационни услуги, BulgariaSat-1 може да се употребява и при форсмажорни условия - при повреди и естествени бедствия - когато наземните мрежи не работят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР