Първият в България панкреасен център се разкрива в Университетска болница

...
Първият в България панкреасен център се разкрива в Университетска болница
Коментари Харесай

Болница „Лозенец“ разкрива Център за лечение на панкреаса


Първият в България панкреасен център се разкрива в Университетска болница „ Лозенец “. Целта на този център е да даде по-добра диагностика и лекуване на пациенти, които са с онкологично заболяване на панкреаса.

Ръководител на центъра е доцент Олег Чолаков. Той изясни, че в там се стремят да дават опция на болните да получава високоспециализирани грижи.

" Болестите на панкреаса имат характерни признаци. Най-честият е коремната болежка, само че това не значи, че всеки пациент с болки в корема има болест на панкреаса. Друг главен признак е пожълтяването. Обикновено обаче е късен признак, само че по този начин или другояче главният, при който ние се сигнализираме за това, че има проблем с панкреаса. Забелязва се и намаляване на тежестта. Неспецифични признаци - болки обратно към гърба и кръста “, сподели доцент Чолаков.

Той разяснява и каква може да е предварителната защита.

„ В тесния смисъл на думата предварителна защита няма. Има доста генетични фактори, които подготвят към това. Има аргументи, които водят до заболявания на панкреаса. Това е прекомерната консумация на алкохол и то най-вече съсредоточен. Това е дълготраен живот с каменна болест, камъни в жлъчния мехур, които също биха могли да доведат до проблеми с панкреаса “, сподели още Чолаков.

Всеки искащ пациент, който има признаците, които бяха упоменати или има потвърдено заболяване на панкреаса - може да си резервира час за обзор онлайн или през прът центъра на болничното заведение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР