Първият уикенд от новата година ще бъде необичайно топъл, като

...
Първият уикенд от новата година ще бъде необичайно топъл, като
Коментари Харесай

Започва топъл уикенд с необичайно високи за месеца температури

Първият уикенд от новата година ще бъде извънредно топъл, като тук-там температурите ще доближават съвсем 20 градуса. Очаква се през днешния ден да има слаб вятър, който ще изчезне изцяло на следващия ден, когато ще е и доста по топло, заяви пред " Фокус " дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Днес ще е най-вече слънчево. Следобед ще има слаб южен вятър, който ще се усеща главно в Източна България. Максималните температури ще са сред 9 и 14 градуса.

Условията в планините ще са приятни за разходки. Ще е слънчево, а вятърът ще е сдържан. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 11 градуса, а на 2000 метра – към 5.

В неделя през целия ден ще е слънчево. В низините тук-там ще е мъгливо и облачно, като там ще бъде релативно по-студено. В планините и планинските региони ще се затопли още повече по отношение на през днешния ден.

Минималните температури в по-голямата част от страната ще са сред минус 1 и 4 градуса, а оптималните ще са сред 10 и 15 градуса. На някои места в страната има късмет да стигнат даже 20 градуса.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР