Първият уикенд на София филм фест в Пловдив тази година

...
Първият уикенд на София филм фест в Пловдив тази година
Коментари Харесай

Филми на Хейг и Каурисмаки през уикенда

Първият уикенд на София филм фест в Пловдив тази година предлага филми от Турция, Финландия и Англия.

Уикенд програмата започва с  „ Живот “  на турския режисьор Зеки Демиркубуз. Филмът ни среща с младата Хикран. Тя бяга от вкъщи си, когато татко ѝ я кара да се сгоди за Риза. Риза схваща, че Хикран не желае да бъде с него и в началото не демонстрира необикновен интерес, само че това стартира да го тормози и той взема решение да вземе нещата в свои ръце. Риза се впуска в дълго търсене на Хикран из Истанбул. Филмът е в съботния следобяд от 17:00 часа.

Късната съботна прожекция е  „ Всички сме непознати “  – едно от заглавията с най-вече номинации за английските кино награди БАФТА през миналата година. Новият филм на Андрю Хейг е прочувствена мелодрама за любовта и загубата ѝ, в която остроумно са вплетени нотки на вълшебен натурализъм и смъртоносен синт поп саундтрак от 80-те години. Андрю Скот извършва ролята на Адам – депресиран сценарист, който се среща с тайнствен комшия (Пол Мескал) и това го изважда от релсите на всекидневието. Прожекцията е в събота от 20:30 часа.

Неделният ден ще ни срещне на екрана с една от актуалните кинолегенди Аки Каурисмаки и новият  „ Паднали листа “ , а за прожекцията в Пловдив идва особено и основната актриса във кино лентата му Алма Пойсти. Филмът към този момент бе оценен с голям брой награди и номинации от влиятелни фестивали, измежду които тези в Кан с номинация за „ Златна палма “ и Сан Себастиан. Паднали листа споделя историята на двама самотници, които инцидентно се срещат през нощта в Хелзинки и се пробват да намерят първата, единствената и последната обич в живота си. Прожекцията е в неделя от 18:00 часа.

София филм фест ще продължи до 31 март с общо над 25 кино лентата. Повече информация за програмата и онлайн резервации на kinolucky.com София Филм фест в Пловдив се организира със съдействието на община Пловдив.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР