Първият учебен срок ще бъде удължен за ученици с над

...
Първият учебен срок ще бъде удължен за ученици с над
Коментари Харесай

Възможно е удължаване на първия срок за учениците с натрупани отсъствия

Първият образователен период ще бъде продължен за възпитаници с над 25% извинени отсъствия от часовете по даден предмет. В доста учебни заведения в страната такива изключения ще се създадат. По принцип срочната оценка се образува не по-рано от седмица и не по-късно от два образователни дни преди първия период. Решенията за изключителни изпитвания се взимат от съответните педагогичен препоръки в школата. В Националната природо-математическа гимназия да вземем за пример двама възпитаници от 12-и клас ще бъдат изпитани при започване на втория период. " Причините при тях нямат нищо общо с коронавирус обстановката “, изясни пред " Телеграф “ зам.-директорката на НПМГ Деница Кожухарова.

От МОН пък припомниха изключението, при което първият период може да бъде продължен, само че с не повече от месец. Това се прави за възпитаник, който няма минималния брой настоящи изпитвания и е позволил отсъствия заради продължителни здравословни проблеми, удостоверени с медицински документ, допълнително от 25% от часовете по образователния предмет. Според нормативните условия децата след 4-ти клас би трябвало да имат най-малко четири оценки по предмети с над 4 часа седмично. Такива са български език и математика.

Тъй като огромна част от учениците след 5-и клас от в понеделник минаха онлайн, част от финалните проби за оформяне на срочната оценка ще се създадат отдалечено. Някои от отсъстващите възпитаници предходната седмица, които не съумяха да създадат класни присъствено, ще ги вършат в този момент онлайн, споделиха учители. И допълниха, че ще ги признават единствено в случай че децата са си присъединили камерата и микрофона. Вчера от МОН оповестиха, че 452 паралелки в страната са под карантина.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР