Първият участък ще мине по трасето на старата жп линия,

...
Първият участък ще мине по трасето на старата жп линия,
Коментари Харесай

Планират Зелен ринг с велоалеи в София

Първият сектор ще мине по трасето на остарялата жп линия, стана ясно през днешния ден

В момента се изготвя проект за Зелен кръг в София, съобщи министър Росен Желязков (снимка: МТИТС)

Столична община възнамерява създаване на Зелен кръг в София, а неговият първи сектор е велосипедна и пешеходна алея от ВТУ „ Тодор Каблешков ” до гара „ Пионер ”, стана ясно на конференция през днешния ден.

„ В момента се изготвя проектът, който ще бъде показан за публично разискване. Процедурата планува, откакто той бъде признат и влезе в действие, Общинският съвет да изрази своята воля за безплатно придобиване на парцелите на Наказателен кодекс „ Железопътна инфраструктура ”, които попадат в зоната на плана. Когато това се случи, Министерският съвет би трябвало да излезе с решение за безплатно даване на парцелите на Столичната община ”, изясни министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков.

По думите му, терените, които ще бъдат трансферирани, са над 60 декара. „ Основната функционалност на тази територия ще бъде построяването на велосипедни алеи, които ще подобрят градската съгласуваност. 60 % от терените са планувани за озеленяване, което ще сътвори една паркова среда, с опция за разрастване на цялостна идея за градска подвижност ”, добави министърът.
още по тематиката
„ Проектът за построяването на над 3 километра линеен парк с велоалея, който ще минава по трасето на остарялата жп линия в София, е първият сектор от Зеления кръг, който желаеме да изградим ”, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.

Това е основен, знаков и сложен план, който изисква цялостна съгласуваност с Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията, което е принципал на Наказателен кодекс „ Железопътна инфраструктура ”, притежател на парцелите. Целта е всички квартали, през които минава Зеленият кръг, да имат екологична връзка с парковете в града, добави Фандъкова.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР