Първият участък от новата, трета, линия на метрото ще бъде

...
Първият участък от новата, трета, линия на метрото ще бъде
Коментари Харесай

Третата линия на метрото тръгва през април

Първият сектор от новата, трета, линия на метрото ще бъде пуснат най-рано през април идната година, изясни инж. Стоян Братоев, изпълнителен шеф на " Метрополитен " ЕАД, пред транспортната комисия на Столичния общински съвет.

Трасето на този сектор е от метростанция " Красно село " до кръстовището на бул. " Патриарх Евтимий " и ул. " Граф Игнатиев " ( " Попа " ). То е дълго 4 км и включва още станциите при бул. " България ", при Медицинска академия и НДК. Те са изцяло подготвени и в този момент по тях пробно се движат влакове със скорост 20 км/ч.

Това е софтуерен стадий от тестванията на автоматизираните системи за ръководство, които се правят от компанията производител " Сименс ". Срокът за тях е 9 месеца, изясни инж. Братоев.

 Инж. Стоян Братоев
© Надежда Чипева

Инж. Стоян Братоев

" На първите две станции екипът на " Сименс " стартира работа още през юни и там към този момент са съвсем на финала на тестванията ", сподели той. Сега се вкарва софтуерната информация по готовото трасе. От всяка точка по маршрута ще се получава информация за влака в диспечерския център. Новите влакове са изцяло автоматизирани и функционалностите на машиниста са лимитирани, само че в рискови обстановки той може да поеме ръчно ръководство, добави Братоев.

Всичко по този първи сектор на третата метролиния би трябвало да завърши " по-рано от месец май ", сподели той пред транспортната комисия на общината. Строителните работи по другия сектор - от " Попа " до метростанция " Ген. Владимир Вазов ", приключват в този момент, през декември, разгласи той. Влаковете ще могат да тръгнат по него най-рано идната есен, тъй като предстоят 9-месечните тествания на автоматизираните системи, които се организират от експерти на " Сименс ".

Следващият стадий на третия метродиаметър – от " Красно село " през " Овча купел " до гара на жп линията София - Перник, е подготвен към 70%. Той ще има 4 метростанции и строителството по него ще приключи напролет. Тогава ще стартират 9-месечните тествания на системите за ръководство, означи Братоев, което значи, че през 2021 година би трябвало да стартира употребата му.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР