Първият транспортен съд, транспортиращ украинска царевица, е дошъл нощес в

...
Първият транспортен съд, транспортиращ украинска царевица, е дошъл нощес в
Коментари Харесай

Първият кораб с украинска царевица пристигна в Турция, където е намерил нов купувач за товара си

Първият транспортен съд, транспортиращ украинска царевица, е пристигнал снощи в турското пристанище Мерсин, според онлайн страниците за следене на морския трафик, и е намерил нов купувач на товара си, заяви осведомителен уеб страница, показан от Франс прес. Корабът " Разони ", плаващ под флага на Сиера Леоне, напусна пристанището на Одеса на 1 август и пое по Черно море с 26 000 тона царевица на борда.

По план той трябваше да пристигна в ливанското пристанище Триполи в неделя. Забавянето на доставката с пет месеца обаче накара купувачът и изпращачът да осъществят споразумение за анулиране на поръчката, демонстрираха в уведомление през вчерашния ден вечерта от украинското посолство в Ливан.

Според уеб страниците за следене на морския трафик, " Разони " е дебаркирал през днешния ден вечерта в турското средиземноморско пристанище Мерсин. Информационният уеб страница " Мидъл Ийст Ай " (Middle East Eye) разгласи, че в Турция е бил открит нов купувач за превозената царевица.

Според Ахмед ал Фарес от морската организация " Ашрам ", показан от уеб страницата, " товарът е бил продаден и ще се разтовари в Мерсин ".

Възобновяването на износа на украински зърнени култури стана възможно след подписването на споразумение от Русия и Украйна с помощта на Организация на обединените народи и Турция, чиято цел беше ограничаването на интернационалната зърнена криза.

Представителят на Организация на обединените народи Фредерик Кини, който дава отговор за спазването на споразумението, удостовери също през днешния ден, че износът на пшеница ще започва от идната седмица, откогато корабите, натоварени с царевица и блокирани на украинските пристанища от началото на руската инвазия, съумяха да потеглят.

" Наблюдаваме непрестанен напредък в броя на корабите, които идват и отплават. Това е едно позитивно начало ", добави той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР