Първият случай на COVID-19, идентифициран в Ухан и представен като

...
Първият случай на COVID-19, идентифициран в Ухан и представен като
Коментари Харесай

Американски учен с нова версия за произхода на коронавируса

Първият случай на COVID-19, разпознат в Ухан и показан като подобен от Световната здравна организация, е бил в действителност дни по-късно от считаното преди този момент и на пазар за животни, съобщи авторитетен академик в сп. „ Сайънс “, съобщи Агенция Франс Прес, заяви БНР.

Първият прочут случай на COVID-19 не е бил мъж, който в никакъв случай не е бил на пазара в Ухан, където се продавали диви и домашни животни, а жена, която е работела на пазара, написа вирусологът Майкъл Уороби от Аризонския университет. За специалиста това основно парче информация и анализът му на други ранни случаи на COVID-19 в града ясно сочи към скотски генезис на вируса.

Дебатът за това продължава да се води от учените към този момент близо две години, без да е достигнато до някакво доказателство. Уороби бе един от към 15-те специалисти, които през май разгласиха публикация в „ Сайънс “ с искане съществено да се обмисли тезата, че вирусът е изтърван от лаборатория в китайския град Ухан.

В последната си обява той показва, че изследването му на произхода на огнището „ дава съществено доказателство, че пандемията потегля от пазара за живи животни “. Според учения неговите разкрития споделят, че „ има една огромна алена стрелка, която сочи към пазара Хуанан като най-вероятно място, от което потегля пандемията “. „ Вирусът не е пристигнал от други елементи на Ухан до пазара. Доказателството сочи много съществено към пазара “, споделя Уороби пред Си Ен Ен.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР