Първият шпионски сателит на Северна Корея е жив. Това заяви

...
Първият шпионски сателит на Северна Корея е жив. Това заяви
Коментари Харесай

Шпионският сателит на Северна Корея е жив и маневрира в космоса

Първият шпионски спътник на Северна Корея е " жив ". Това съобщи основан в Нидерландия галактически специалист, представен от " Ройтерс ".

Констатацията идва, откакто е засечена смяна в орбитата на спътника, което допуска, че Пхенян сполучливо го управлява. Все още обаче не са известни неговите благоприятни условия.

След два несполучливи опита през ноември предходната година. Севернокорейските държавни медии настояват, че са снимали чувствителни военни и политически обекти в Южна Корея, и на други места, само че до момента не са разгласили никакви изображения. Независимите радиотракери не са засекли сигнали от спътника.

" Сега обаче несъмнено можем да кажем, че спътникът е жив ", съобщи Марко Лангбрук, сателитен специалист от Техническия университет в Делфт в Нидерландия.
 Северна Корея твърди, че сполучливо е извела шпионски спътник в орбита
Северна Корея твърди, че сполучливо е извела шпионски спътник в орбита

Изстрелванията провокират наказание от Съединени американски щати, Япония, Южна Корея

По данни от ръководения от Съединени американски щати Център за комбинирани галактически интервенции от 19 до 24 февруари спътникът е направил маневри за повишение на своя перигей - най-ниската точка в орбитата си - от 488 км на 497 км.

" Маневрата потвърждава, че Malligyong-1 не е мъртъв и че Северна Корея има надзор над спътника - нещо, което беше оспорвано ", означи Лангбрук.

В понеделник министърът на защитата на Южна Корея Шин Уон-сик уточни, че спътникът не демонстрира никакви признаци да извършва други задания или да взе участие в разузнаване.

" Въпреки че сега в действителност не можем да сме сигурни дали спътникът прави фотоси сполучливо, най-малкото той прави орбитални маневри, тъй че в този смисъл е функционален ", разяснява Лангбрук във връзка изявлението на Шин.
 Северна Корея: Сателит за наблюдаване на жестоките военни дейности на Съединени американски щати в района
Северна Корея: Сателит за наблюдаване на жестоките военни дейности на Съединени американски щати в района

Напрежение в Организация на обединените нации

Маневрата за повишение на орбитата е изненадваща, защото съществуването на бордова задвижваща система е ненадейно, а предходните севернокорейски спътници в никакъв случай не са маневрирали, добави той.

" Наличието на потенциал за повишение на орбитата на спътника е сериозна работа ", регистрира Лангбрук.

Това значи, че до момента в който има гориво в спътника, Северна Корея може да удължи живота му, като увеличи надморската му височина, когато стане прекомерно ниска заради орбитален разпад, заключи той.

Разполагащата с нуклеарни оръжия Северна Корея даде поръчка да изстреля още три шпионски спътника през тази година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР