Първият шенгенски полет на летището в Бургас кацна вчера сутринта

...
Първият шенгенски полет на летището в Бургас кацна вчера сутринта
Коментари Харесай

Ще се съкрати ли престоят на летищата

Първият шенгенски полет на летището в Бургас кацна през вчерашния ден сутринта малко след 10:00 ч. Това е и първия чартър с туристи по Южното Черноморие за този летен сезон.

Общо 185 пасажери бяха посрещнати с воден салют и публична гала, поради откриването на шенгенския гейт, заяви Българска национална телевизия.
 
Само за 15 минути след кацането всички 185 пасажери слязоха от самолета и напуснаха летището.

Нови правила на летищата от 31 март

" Едно от наложителните условия е пасажерите, които пътуват в шенгенското пространство и тези, които не пътуват в него, да бъдат разграничени. Има в допълнение видеонаблюдение и компенсиращи ограничения посредством осъществяване на полицейски инспекции, които целят да подсигуряват сигурността на летищети и в страната ", сподели началникът на гранично полицейско управление- летище Бургас - комисар Мирослав Тодоров.

 Българска телеграфна агенция
Той изясни, че времето за прекосяване на пасажери, пътуващи в шенгенското пространство през летището, ще се редуцира приблизително с към 15-20 минути.

" Децата няма да подлежат на гранични инспекции. При съществуване на някакво необичайно държание от страна на родител или детето ще бъдат обект на нашите компенсиращи ограничения ", изясни още комисар Мирослав Тодоров.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР