Първият съобвиняем на Тръмп се предава, според архивите на затвора на окръг Фултън

...
Скот Хол, един от 18-те обвиняеми на бившия президент Доналд
Коментари Харесай

Скот Хол, един от 18-те обвиняеми на бившия президент Доналд Тръмп, се е предал в затвора на окръг Фултън, според онлайн базата данни на затвора.

Хол, който работи като обезпечител в Атланта, беше обвинен от окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис в престъпления, свързани с предполагаемото му участие в нарушение на системата за гласуване в окръг Кофи, Джорджия.

Хол е изправен пред седем обвинения, включително обвинението за рекет, което е централно за наказателното преследване на Уилис, както и няколко обвинения, произтичащи от обвиненията в Coffee County.

Обвинителният акт на голямото жури на окръг Фултън обвинява Хол в заговор за незаконен достъп до данни на гласоподаватели и машини за преброяване на бюлетините в избирателната служба на окръг Кофи на 7 януари 2021 г.

Хол получи идентификационен номер на затворник във вторник и в момента е задържан, според съдебните регистри. В понеделник Хол подписа споразумение за облигации с Уилис и се очаква да бъде освободен, след като бъде обработен в затвора.

Хол прекара часове в ограничена зона на избирателната служба на окръг Кофи, когато системата за гласуване беше пробита през януари 2021 г. Пробивът беше свързан с усилията на про-Тръмп теоретици на конспирацията да открият измама на избирателите. Хол е заснет от видеокамера за наблюдение в офиса в деня на пробива. Той свидетелства пред голямото жури по делото Fulton County и призна, че е получил достъп до машина за гласуване.

Тази история е актуализирана с допълнителни подробности.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР