Първият роботизиран асистент за почистване, наречен SOFie, започна работа на

...
Първият роботизиран асистент за почистване, наречен SOFie, започна работа на
Коментари Харесай

Роботизиран асистент почиства летище София

Първият роботизиран помощник за разчистване, наименуван SOFie, стартира работа на летище София. Роботът идва по линия на компанията, която дава отговор за почистването на летището от март 2022 година

Механичното творение, снабдено с най-съвременните софтуерни и оперативни благоприятни условия, към този момент може да бъде забелязано в зоните на Терминал 2, където деликатно прави своята активност измежду пасажерите и техния багаж, оповестяват от летище София.

Роботът съвместява най-новите трендове в електрониката и роботостроенето, оборудван е с голям брой датчици, които му разрешават да извършва отговорностите си по разчистване.

SOFie има потенциал за 5-часова промяна с едно зареждане на батерията или за час почиства пространство от 1 450 м2. Нейната продуктивност се отличава с висока аспирационна мощ и с ниска консумация на вода, което е реализирано посредством внедряване на нови софтуерни решения.

„ Освен желанието ни да бъдем приети за дипломат на нововъведенията, ние се стремим да отговорим и на провокациите, свързани с набирането на личен състав в следствие от пандемията. Разбира се, един почистващ робот не може да размени напълно положителния личен състав, само че може да помогне за компенсиране на дефицита на работна ръка и за повишение на хигиеничните стандарти на летището ", съобщи Бени Вундерлих, ръководещ шеф на компанията, отговаряща за почистването на летището.

" SOFie е тук и е изцяло софтуерно оборудвана. Тя към този момент е пълностоен помощник на компанията за разчистване на летище София и нейната помощ е незаменима в ежедневната активност по поддържане на летищната хигиена. Вслушахме се в дългогодишните мнения на нашите пасажери по отношение на чистотата и с помощта на SOFie ще имаме по-приятна летищна среда. Тя е освен ефикасен асистент, само че и магнит за пасажерите, които към този момент се снимат с нея ", съобщи Хесус Кабайеро – основен изпълнителен шеф на летище София.

Пътувате от летище София? Огледайте се за SOFie и сигурно ще я видите в нейната естествена работна среда – Терминал 2.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР